Augusztustól novemberig

Írta és fotó: Kocsis Péter

A Kardoskúti Faluszépítő és Turisztikai Egyesület életében az elmúlt három hónapban történtekről dióhéjban a következőket tudom elmondani.

A júliusi Pusztalakodalom után a szeptemberben megrendezésre kerülő Fehértó napján, az évek óta megszokott és várt pusztalángos sütéssel vettünk részt. Harmadik alkalommal hirdettük meg a „Madárbarát leszek” programot, amelyre ismét sokan jelentkeztek. Ami meglepő az az, hogy a településünkön élő gyerekek közül csak néhányan. Szeptember végén látogattunk el az Ópusztaszeri emlékparkba tanulmányútra, ahol megfigyelhettük, hogy
hogyan csinálják a „nagyok” az idegenforgalom és vendéglátás szervezését. Novemberben csapatépítő tréninget tartottunk az olvasókörben, melynek eredményét már az András-napi disznótoron tapasztalhattuk. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő eseményt abszolút profi módon összehangoltan és ragyogó hangulatban csinálta végig a tagság a jelen lévő több mint száz vendég legnagyobb megelégedésére. Ebben az évben még egy nagy rendezvény szervezését és lebonyolítását vállaltuk. December elsején a MOL emlékmű avató ünnepet tart a szénhidrogén bányászat hatvanadik évfordulója alkalmából, és a rendezvény szervezésével és lebonyolításával egyesületünket bízta meg. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a kihívásnak eleget tegyünk és településünk jó hírét öregbítsük.

Megköszönöm eddigi tevékenységünkhöz nyújtott nagylelkű támogatásukat, és ha egyetértenek céljainkkal és tevékenységünkkel kérem, hogy adójuk 1%-ával támogassák munkánkat. A közelgő év végére Kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok tagságunk nevében mindenkinek.

Címünk: Kardoskúti Faluszépítő és Turisztikai Egyesület
Adószámunk: 18596351-1-04

Szociális ágazati hírek

További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: Pepó Jánosné.)

Nemzetközi kezdeményezésre húsz év óta november 12-ét, a Szociális Munka Napjaként ünnepeljük, melyet a Magyar Országgyűlés a szociális ágazatban dolgozók iránti megbecsülés jeléül, a 2016. évi CLXXX. törvényével munkaszüneti nappá nyilvánított.

Kardoskút település volt a házigazdája az idei Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett találkozónak. Csanádapáca, Pusztaföldvár és Kardoskút szociális területen dolgozó kollégái kaptak meghívást erre az ünnepi alkalomra, amelyen Oláh Kálmán Csanádapáca illetve Lengyel György Kardoskút polgármestere köszöntötte a dolgozókat. Pepó Jánosné szakmai vezető értékelte az éves munkát, majd két elismerést adott át a kiemelkedő munkát végző kollégáknak.

Példamutató elhivatottsággal és szorgalommal végzett munkájáért Szekeres Istvánné, a Gyöngyfüzér Szociális Szolgáltató Központ házi segítségnyújtás szolgáltatási csoport vezetője részesült elismerésben, valamint Matyelka Tiborné az Idősek Otthona dolgozója példaértékű helytállását és lelkiismeretes munkáját elismerő oklevéllel jutalmazta az intézmény vezetősége.

A Kardoskúti Amatőr Színjátszó Társulat szórakoztató kulturális műsorát követően a Mórocz Lajos képviselő által főzött marhapörkölttel zárult a művelődési házban az ünnepség. Ezt követően a nemzeti parkban tettek látogatást vendégeink.

Pepó Jánosné, a dolgozók nevében köszönetet mondott Kardoskút Község Önkormányzatának a szívélyes vendéglátásért és támogatásért.

Ezt jól kifaragtuk

További fotók IDE kattintva érhetőek el. Fotók: Őzse Péter

Töretlen sikerrel tartottuk meg a Tökös Bulit több mint hatvan résztvevővel az idén is. A falu apraja nagyja immáron tizenkettedik alkalommal szorgoskodott a művelődési házban. A résztvevő gyerekek közül tizenhárman öltöztek be jelmezbe, sminkelték ki magukat. Az idei tök jó fejcímet a zsűri a D. Tóth testvéreknek szavazta meg: Hanna, Flóra és Molli örült ennek a kitüntető címnek. A legkisebbektől a felnőttekig mindenki kreatívan igyekezett a legjobban kifaragni a kisebb-nagyobb tököket. A jelmezesek mellett a legérdekesebb töklámpások készítőit is megjutalmaztuk és a szokásokat megtartva minden résztvevő az oklevél mellett kis tárgyjutalomban részesült. Az alkalom újabb ötlettel is szolgált a résztvevők köréből: hogy jövőre ne kelljen a tökök beszerzésével törődni, ezért a magokból próbálunk szaporítani a jövő évi faragásra.