Ünnepi találkozások a szeretet jegyében


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Perendy Nóra)

Adventi gyertyagyújtásaink utolsó alkalmán, a negyedik vasárnapon Pápai Attila kardoskúti kötődésű fiatal evangélikus lelkész gondolatai és a helyi kulturális egyesület tagjainak műsora varázsolta közösségi szeretetünneppé a települési  összejövetelt. Érezni lehetett a levegőben a közelgő karácsonyt, szívünket átjárta a melegség, ahogyan a beszélgetések közben az egyik résztvevőtől is hallottam.


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Karácsony első napján, a helyi gyülekezeti házban Laczki János evangélikus lelkész tartott Istentiszteletet, amelyre felekezeti hovatartozástól függetlenül várta a falu lakosait. Jézus születésének ünnepét együtt megülve énekekkel, citeraszóval és gitárral kísért egyházi énekekkel tettük színesebbé.

Áldott, szép karácsonyt kívánok Mindenkinek!
Vargáné Neller Borbála

Szeretettel fűszerezve


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Az idén már nyolcadik éve annak, hogy a karácsonyt megelőző napokban a lelkes főzőcsapat – a jó szándékú támogatóknak köszönhetően – helyben főzött gulyáslevesre hívja településünk minden lakóját. Évről évre elmondható, hogy egyre többen fogadják el a meghívást. Az idén a hat üst leves másfél óra alatt elfogyott. Az előkészületekkor és a főzéskor is sok szorgos kéz dolgozott azon, hogy elmondhassuk a végén közösen: adni jó. Jövőre folytatjuk.

Támogatók: Szabó László, Bajnóczi Pál, Verasztó Lajos, Felföldi László, Pintér Erzsébet, id. Lantos János, Patócs Éva, Tibáné Hamvasi Zsuzsanna, Tóth Józsefné, Tóth József, Simon János, Ramaszné Tóth Ibolya, ifj. Rajki József, Őzse Zoltán, Csotó-Nagy Hajnalka, Gál és Márta Kft., Kábel Kontroll Kft., Gera Dávid, Mórocz Lajos, Süle Antal,  Gál József, Jámborcsik József, Nagyné Szöllősi Teréz, Csizmadia Pékség, Varga Pál


A főzőcsapat: Szabó László, Szabóné Miklós Ildikó, Ramaszné Tóth Ibolya, Rideg József, Török Attila, Vargáné Neller Borbála, Stelbaczki Sándor, Kocsány Gábor, Őzse Zoltán, Farkas László, Simon János, Skorka Pálné és Perendy Nóra.

Fotó: Kasza Hajnalka

 

Ami a Hírmondóból kimaradt – Mea culpa

Van az úgy, hogy az ember érzi, hogy még valami elmaradt. De mi? Az érzés megvan, csak az emlékezet hagy cserben a sok gondolat között. A Hírmondó újságban köszönetet mondtam sokaknak az óvoda és a gyermekek segítéséért, támogatásáért, ám a legnagyobb igyekezet mellett is soká jutott eszembe, kiket hagytam ki mégis, s szólni már késő volt.

Nem várok a következő Hírmondó megjelenéséig, ezért ezúton szeretném még a hálámat kifejezni Szük Tibornak és segítségeinek, Szük Tamásnak (a Papának) és Csöntör Csabának (a jóbarátnak), hogy észrevették és önzetlenül – a szabadidejüket nem sajnálva – lefestették az óvoda udvarán a sok kis gyerekláb alatt bizony erősen megkopott mászókát. J

Szabó Lászlónak, mert amikor hirtelen kellett segítség a nyári felújítási munkálatok idején (hogy minden elkészüljön, mire a gyerekek érkeznek), sok egyéb dolga mellett áldozatosan időt szakított az óvodára, megoldást találva az adódott problémára. Köszönjük kollégájának, Dunai Norbertnek is a gyors, precíz munkát.

Kissé megnyugodott lélekkel, de annál nagyobb bizakodással és szeretettel kívánok Mindenkinek Áldott, békés Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!

Patócs Éva

Tájékoztatás hulladékgyűjtéssel kapcsolatban

Tisztelt Kardoskúti Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket a 2019. évi kommunális hulladékgyűjtés- és szállítás menetrendjének változásáról:

A kommunális hulladékgyűjtésre az eddigiektől eltérően 2019. 2. hetétől (2019. 01.07-től) SZERDAI napok helyett HÉTFŐI napokon kerül sor.

Egyebekben a szelektív hulladékgyűjtés- és szállítás a megszokott módon havonta 1 alkalommal SZERDAI napokon történik.

Szelektív hulladékgyűjtési időpontok 2019. I negyedévben:
Január: 09.
Február: 06.
Március: 06.

FENYŐFA GYŰJTÉS:

Társaságunk 2019.-ben is 2 alkalmat biztosít házhoz menő karácsonyfa/fenyőfa gyűjtésre. Az alábbiakban közöljük a kijelölt időpontokat:

1. alkalom: január 09.
2. alkalom: január 16.

Kérjük Önöket, hogy a kidobásra ítélt fákat dekorációs elemektől mentesen legyenek szívesek kihelyezni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a járatok csak egyszeri alkalommal mennek végig a gyűjtési útvonalakon, a később kihelyezett fákért nem áll módunkban visszamenni.

Köszönjük együttműködésüket!

Tisztelettel:

A DAREH BÁZIS NONPROFIT Zrt. képviseletében:
Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Énekszó és ünnepi gondolatok adventre


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Farkas Ferenc)

Baráti-ismerősi közösségben töltve még az adventi ünnepségek is bensőségesebbek. Így történt ez a múlt vasárnap is, ahol a művelődési házban a község lakóit vártuk a hagyományos karácsonyi ünnepségre.  A harmadik gyertya fellobbanása előtt a Békéscsabai Jókai Színház művészházaspárja, Nagy Erika és Tomanek Gábor verses-dalos műsorát hallgattuk meg, majd az Orosházi Evangélikus Kórus énekei hozták közelebb az ünnepet. A műsorral, majd azt követően Ördög Endre evangélikus igazgató lelkész gondolataival, a fenyőfán lévő csillagszórók fényével vált szeretetteljessé ez a közösségi alkalom. Most is egymás megajándékozásával kívántunk boldog karácsonyt egymásnak. Az ünnepség végén Laczki János evangélikus lelkész a kültéri községi koszorú harmadik gyertyalángját gyújtotta meg, egy közös ének kíséretében.

Ezúton köszönöm meg fellépőinknek a szeretetteljes készülődést és közreműködést, a községnek felajánlott fenyőfát Gera Dávidnak és családjának, a fára horgolt szép díszeket a Kreatív Klub tagjainak.

Advent utolsó vasárnapján, december 23-án, 15 órára várjuk a község lakosságát a gyertyagyújtásra a művelődési ház elé.

Tisztelt Ingatlanhasználók!

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a hulladékgyűjtéssel és – szállítással kapcsolatos ürítési napok változásáról:

2019.  január 7-től Kardoskút településen a kommunális hulladék gyűjtésére és elszállítására a megszokottól eltérően SZERDA HELYETT HÉTFŐI napokon kerül sor a továbbiakban.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

Tisztelettel:

DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel közreműködve:
Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit KFt.

Tavaly megígérte


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Óvoda)

Tavaly megígérte, így az idén is meglátogatta a kardoskúti óvodásokat a Mikulás. A manói megfeledkeztek a hóról, ezért rollerrel érkezett, amit itt is hagyott a gyerekeknek, sok más csodás ajándékkal együtt, amit meg is érdemeltek az ovisok, hiszen nagyon ügyesek. Mindemellett jószívűek is: szeretettel kínálták süteménnyel, meleg teával a Nagyszakállút, hogy átmelegítse a hosszú úton, ami még várt rá. Megegyeztünk a találkozóban egy év múlva, 2019-ben. A vidám búcsú után ki is próbálhatták a gyerekek az új járműveket.

Jó gyermekek mind örültek


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP)

Népes gyermeksereg várta nagy izgalommal a Nagyszakállút, aki az idén sem érkezett üres kézzel Kardoskútra.

Gyermekdalokkal, énekekkel vártuk a Mikulást, aki az idén is ellátogatott a művelődési házba szervezett községi Mikulásváró programunkra. Az iskola után hazaérkező gyerekeket és a legkisebbeket finom falatokkal és Katika néni mézeskalácsos kézműveskedésével fogadtuk, majd Ujj Anna fiatal énekes dalaiba kapcsolódhattak be a gyerekek a színpadon. A mozgalmas délután sürgéssel-forgással telt, a falu legkisebbjeit is elhozták a szülők, nagyszülők. Az örömteli pillanatokat a Mikulás piros zsákja fokozta, hiszen minden gyermek egy-egy tartalmas édességcsomaggal lett gazdagabb. A Kardoskúti gyerekek most is megfogadták a Nagyszakállúnak, hogy jövő decemberig mindenki jól fog viselkedni, hogy újra várakozással tekinthessenek az ablakokba kitett kis cipőkbe, csizmákba.

Hálásan köszönjük a rendezvényhez nyújtott támogatást szponzorainknak:
– a Mikulás csomagokat: a Magyar Földgáztároló Zrt. -nek és munkatársainak
– a gyermekműsort: a MOL Nyrt.-nek
– a vendéglátást: a Békés Takarék helyi fiókjának és munkatársainak

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Kardoskút Község Önkormányzat tulajdonát képező ingatlan nyilvános pályázati hasznosítás útján történő értékesítésre az alábbi ingatlant meghirdeti:

5945 Kardoskút belterület 229/1 helyrajzi számú „kivett beépítetlen terület” földhivatali megjelölésű, 5945 Kardoskút, Petőfi utca 26. számú ingatlant minimum 500.000 Ft, azaz ötszázezer forint vételáron. A vételár az ÁFA-t is tartalmazza.

BŐVEBBEN…

Fellobbant az első gyertya lángja


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Őzse Zoltán)

December első vasárnapján kezdetét vette az idei adventi várakozás időszaka. Településünk lakóival közösen készülünk a karácsonyra, ezen a hétvégén közel ötvenen vettük körül a község adventi koszorúját. Lengyel György polgármester köszöntő szavait követően az ünnepséget az önkormányzat dolgozói versekkel, énekekkel átszőtt műsora tette szebbé és közösségivé. Ezt követően Nagy Zoltán református lelkész karácsony igazi megünnepléséhez tolmácsolt gondolatait hallgathattuk meg, amelyek segíthetik felkészülésünket. Végezetül fellobbant az első gyertyaláng, amelyet minden elkövetkezendő vasárnap egy-egy újabb fog követni karácsonyig.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt adventi összejöveteleinkre, vasárnaponként 16 órára, a művelődési ház elé. Ezúton köszönjük meg az adventi koszorúhoz felajánlott fenyőt Horváth Erikának és Mórocz Lajosnak, illetve a műsor összeállítását Fekete Zita kirendeltség-vezetőnek!

VNB

Madárbarát óvoda


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB)

A Kardoskúti Napköziotthonos Óvoda két nevelési év eredményes munkája alapján elnyerte a Madárbarát Óvoda címet.  Az óvoda falán elhelyezett és erről tanúskodó táblát ünnepélyes keretek között avattuk fel Lengyel György Polgármester Úr és a Gyerekek vidám közreműködésével, a Kedves szülők és azon meghívott vendégeink körében, akik jelenlétükkel megtiszteltek bennünket. Az eszmei értékű rangnak a jövőben is igyekszünk eleget tenni.
P.É.

Megszakítás