Batyus buli

batyus_buli_2011_12_31-0033

További fotókért kattintson a képre… (Fotók: Varga Pál)

Több generáción átívelő szilveszteri buli vette kezdetét a 2011-es év utolsó óráiban. A bölcsődéstől a dédnagymamáig jöttek a vendégek az otthonról hozott finomságokkal a kosarakban. Batyus buli lévén, mindenki azt ette és itta, amit hozott magával. Roskadásig telt asztalok mellett minden korosztály megtalálhatta a kedvére való talpalávalót, hiszen a zenei stílusok sorban váltották egymást. A Kardoskúti Hírmondó decemberi számában található rejtvény megfejtésének beküldői között az év utolsó órájában egy nagyon szép ajándékcsomag került kisorsolásra. A szerencsés nyertes – Hegedűs János – a helyszínen átvette a csomagot. A pezsgődurranás után a fiatalabb generáció vette át a táncparkettet és egészen kakaskukorékolásig koptatta azt. Ezúton is kívánok minden kedves olvasónak Békés, Boldog Új Évet!

Meleg étel, meleg szívvel

karacsonyi_etelosztas_2011_12_21-0011
További fotókért kattintson a képre.

Karácsony előtt ismét helyben főzött gulyáslevessel tudtunk örömet szerezni a településen élő idős vagy többgyermekes, munkanélküli vagy éppen egyedül élő embereknek. Vállalkozók és magánemberek jó szívvel az első megkeresésre a jó ügy mellé álltak és így 350 adag meleg étel kerülhetett az asztalokra. Belterületen a művelődési házban volt az osztás. Az állami gazdaságba és Pusztaközpontra a tanyagondnoki kisbusz szállította ki az ételt. Az Olvasókörben az iskolások betlehemi műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Az idén a messzebb élő tanyasi emberekhez is eljuttattuk a tál meleg ételt a kisbusznak köszönhetően.

A „Karácsonyi ételosztás” támogatói és segítői voltak:

Fehértó Étterem, Gál Gumiszervíz, Kardoskút Község Önkormányzata, Kardoskúti Zrt., Nagy Utazási Iroda, Mórocz Lajos, Neller Borbála, Ramasz Imre és családja, S-Copy üzlet, Szabó és Társa Bt., Török Attila, Varga Pál és Verasztó József

Karácsony ünnepe

111217_karacsonyi_teadelutan_rj_049

További fotókért kattintson a képre. ( Fotók: Rajki Judit)

A közelgő ünnepek előtt az idén is közös fenyőfadíszítésre invitálta a község lakóit a művelődési ház. Az asztalokon gőzölgő tea, gyümölcsök és kalács fogadta a vendégeket. Az általános iskolások betlehemes műsorát követően ajándékosztás következett, majd a szépen feldíszített fa mellett beszélgetés zárta az idei karácsonyi teadélutánt.

Videó összeállítás az eseményről. (Készítette: Varga Pál)

Kardoskútra ért a láng

betlehemi_lang_2011_12_12-0004

A betlehemi lángot  Dr. Prozlik László örökíti tovább. (Fotók: Varga Pál)

Huszonöt évvel ezelőttre nyúlik vissza a betlehemi láng hagyománya. Minden év decemberében a betlehemi Születés- kápolna mécseséről meggyújtanak egy gyertyát és cserkészek viszik azt repülővel, autóval, kerékpárral és gyalog a világ számtalan helyére, hogy karácsonyra minél több otthont melegítsen fel fényével. Magyarországra az idén december 11-én érkezett a láng, ahol is egy központi ünnepséget követően szintén cserkészek vitték tovább az ország számos pontjára. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége Gödöllőn adta át a lángot a megjelent önkormányzati vezetőknek. Dr. Prozlik László – Gádoros polgármestere – több éve már, hogy elhozza Békés megyébe a lángot, ezzel teremtve meg a lehetőségét, hogy bárki meggyújthassa a maga gyertyáját és hazavigye otthonába, családjának. Örömmel vettük és tettünk eleget az idén is polgármester úr meghívásának, hogy egy kis ünnepi műsort követően, – amelyet a gádorosi iskolások adtak elő – mi magunk is tovább örökítsük a lángot és hazahozzuk Kardoskútra. Az országba érkezését követő napon tehát már Kardoskúton is bárki otthonába viheti a betlehemi lángot, ha eljön a művelődési ház előterébe és az ott égő lángból tovább örökít egy újabbat.

14 versenyző – 14 órás verseny

111210_biliardverseny_RJ_007
További fotókért kattintson a képre. (Fotók: Rajki Judit)

A művelődési ház nemrégiben vásárolt egy új biliárdasztalt, illetve a régi teljesen fel lett újítva. Ennek apropóján került megrendezésre a „Mikulás Kupa” biliárdverseny. A tizennégy nevező két csoportban játszott körmérkőzéseket, ahonnan a csoportok első két helyezettjei kerültek a legjobb négy közé. A maratoni hosszúságú verseny eredménye:

„A” Csoport:
1., Mocsári Zoltán (6 parti – 5 győzelem)
2., Károlyi László (6 parti – 5 győzelem)
3., Mocsári Péter (6 parti – 4 győzelem)
4., Tiba András (6 parti – 3 győzelem)
5., id. Kincses Benjamin (6 parti – 2 győzelem)
6., Kis Ákos (6 parti – 2 győzelem)
7., Gál Szilárd (6 parti – 0 győzelem)

 

„B” Csoport:
1., Varga Pál (6 parti – 6 győzelem)

2., Farkas Ferenc (6 parti – 4 győzelem)

3., Gera Dávid (6 parti – 3 győzelem)
4., Debreczeni Csaba (6 parti – 3 győzelem)
5., Mocsári András (6 parti – 3 győzelem)
6., ifj. Kincses Benjamin (6 parti – 2 győzelem)
7., Bozsik Imre (6 parti – 0 győzelem)

Végeredmény:

1., Mocsári Zoltán
2., Károlyi László
3., Farkas Ferenc
4., Varga Pál

PC100051
(Fotó: Mocsári Péter)

Párosban ötödik hely

csoport_tkomlos_2011_12
(Fotó: Varga István)

A Tótkomlósi Asztalitenisz Sportegyesület meghívására vett részt a Kardoskúti Asztalitenisz Klub december 11-én Tótkomlóson a Városi Amatőr Asztalitenisz Versenyen. Kardoskutat Kovács Jenő, Pető Attila és Varga Pál képviselte. Több kategóriában zajlottak a versenyek. A Kovács- Pető kettős a páros kategóriában ötödik helyen végzett. A sport és mozgás, illetve a tapasztalatszerzés mellett kitűnő alkalmak ezek a rendezvények a kapcsolatok építésére. Sok ismerőssel, sportbaráttal találkoztunk és invitáltuk őket, hogy látogassanak el településünkre a következő Lantos György emlékversenyre. Ezúton is köszönjük a meghívást erre a nívós, jól szervezett versenyre.

Mikuláscsomag az E.ON jóvoltából

eon_mikulas_2011_12_05-0005
További fotókért kattintson a képre (Fotók: Gönczi László)

Az idei már az ötödik alkalom, amikor is az óvodába és az iskolába látogat az E.on Földgáz Storage mikulása. Gönczi László – a cég munkatársa, munkabiztonsági szakértő – évről-évre szívesen látogat el a kardoskúti intézményekbe és osztja ki a gyerekeknek a csomagokat. Az iskolások műsorral kedveskedtek az ovisoknak.

Elkészült az út

parkolo_2011_12_03

Mint arról már korábban írtunk, a képviselő- testület döntését követően elkezdődött a Petőfi utcán a bolttal szemben lévő földút rendbetétele. Az aszfaltozás mellett hat darab parkoló is kiépítésre került. A napokban megtörtént a műszaki átadás, használatba lehet venni a megújult útszakaszt.

111123_uj_ut_es_parkolo_bolttal_szemben_RJ_010
A munkálatok során készített fotókat a fenti képre kattintva tekintheti meg. (Fotók: Rajki Judit)

Az első gyertya

111125_adventi_koszoru_keszites_RJ_027
További fotókért kattintson a képre. (Fotók: Rajki Judit)

Amikor a fák gyümölcsöt teremnek,
tudhatjátok, hogy közel van a nyár.
Tűzre dobhatsz, Kertész, mert nem terem meg
korcs ágaimon más, mint a halál?
Amikor jelek lepik el a mennyet,
álmunkból kelni itt az óra már.
De ha hozzám jössz, pedig megüzented,
angyalod mégis álomban talál.
Meg akartál rajtam teremni, rossz fán;
Nem voltál rest naponta jönni hozzám.
Ajtóm bezártam. Ágam levetett.
Éjszakámból feléd fordítom orcám:
boríts be, Bőség! Irgalom, hajolj rám!
Szüless meg a szívemben, Szeretet!
Rónay György: Advent első vasárnapja

Több, évek óta tartó hagyomány van a művelődési ház berkein belül. Ezek közül az egyik, hogy advent első vasárnapja előtt elkészítjük közösen a község adventi koszorúját. Az ünnepeket megelőző időszakban a keresztény ember készül karácsonyra, Krisztus születésének ünnepére. A népi jámborság megnyilvánulásai az ádventi koszorú mellett a karácsony előtti betlehemezés, és a keresztény család közös Szent Család-járása. Amíg a betlehemezés karácsony eseményeit mondja el, addig a Szent Család-járás inkább a felkészülés ájtatossága a családi otthonokban.

50 éves az óvoda

111119_kardoskuti_ovoda_50_eves_RJ_036
További fotókért kattintson a képre… (Fotók: Rajki Judit)

Szombaton ünnepeltük óvodánk 50 éves fennállásának évfordulóját a Kardoskúti Móra Ferenc Művelődési Házban. A vendégek köszöntése után Ramasz Imre polgármester úr idézte fel az elmúlt 50 év történéseit a fenntartó szemszögéből. Megemlékeztünk a közülünk eltávozó dolgozókról. Ezt követően a gyerekek óvodai életét felidéző kedves mesejátékkal, tánccal, versekkel köszöntötték a jubiláló óvodát, és az általunk meghívott és műsorunkat megtisztelő kedves vendégeket. A műsor zárásaként Kocsány Kitti gimnáziumi tanuló egy verssel emlékezett vissza az óvodára. Megemlékezésünket az elmúlt 50 évről a régi óvodások és szüleik segítségével összegyűjtött fotókiállítás is gazdagította. Meghívott vendégeink számára stílusosan egy az óvodát ábrázoló tarisznyával és egy szál virággal igyekeztünk emlékezetessé tenni ezt az ünnepet. Ünnepi rendezvényünk további része az óvodában egy fogadás, kötetlen múltidéző beszélgetés keretében megható, kellemes hangulatban folytatódott. Bízom abban, hogy minden kedves vendégünknek emlékezetes pillanatokat szereztünk.

 Megköszönöm mindazok segítségét, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ez a rendezvény ilyen formában megvalósulhasson. Külön köszönöm az orosházi Andrea virágboltnak az ünnepi dekorációban nyújtott segítségét és az orosházi Rétes boltnak, akik egy gyönyörű tortával koronázták meg ünnepünket.

 

Kürtiné Rácz Anikó óvodavezető

A rendezvényen készült 38 perces videóösszeállítás:

Szép, mint mindig énnekem – Rajki Judit őszi fotói

Az őszre többen mint a szomorúság és elmúlás egyik jelképére tekintenek. Rajki Judit napokban készített fotói ezt a tézist igyekeznek megcáfolni az ősz gyönyörű színeit és hangulatát megelevenítő fotóin keresztül.

111108_oszi_kepek_kardoskut_RJ_004
További képekért kattintson a fotóra. (Fotók: Rajki Judit)

Út és parkoló kérdése – soron kívülFotó: Varga Pál

Soron kívüli testületi ülésre került sor nemrégiben, ahol is a Petőfi utcai út- és parkoló építési pályázat volt terítéken. Az „ABC” és a „Kúti Kocsma” közötti földút és környezete rendbetételére, parkolók kiépítésére előzetesen betervezett ötmillió forint a beérkezett árajánlatok alapján kevésnek bizonyult. A kérdés tisztázására, – hogy a megemelkedett költségek mellett is megvalósuljon-e a beruházás – a képviselők összehívására került sor. Részlet a soron kívüli ülés jegyzőkönyvéből:

JEGYZŐKÖNYV

Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 20-án (csütörtökön) 11 órai kezdettel megtartott soron kívüli testületi ülésén.

Jelen vannak: Ramasz Imre polgármester, Gombkötő Lajos, Mórocz Lajos, Pusztai Ádám és Varga Pál települési képviselők.

Jelen volt továbbá: dr. Mészáros Erzsébet jegyző, Skorka Pálné jegyzőkönyvvezető.

Ramasz Imre polgármester: Köszöntöm a megjelenteket, megállapítom, hogy a testület határozatképes, így a képviselő-testület ülését megnyitom. Ismertetem a meghívóban szereplő napirendi pontot, melyet javaslok elfogadni. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület a javaslatot 5 igen szavazattal – egyhangúan elfogadta – az alábbiak szerint:

  1. Petőfi utcai út- és parkoló építési pályázatok elbírálása.

Javaslatot teszek jegyzőkönyv-hitelesítőkre Pusztai Ádám és Varga Pál személyében, akiket a testület egyhangúan elfogadott.

A napirendi pontok tárgyalása előtt a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés közötti időszak fontosabb eseményeiről, megbeszélésekről, tárgyalásokról, intézkedésekről nem szólok, mivel ez soron kívüli ülés.

  1. napirendi pont:Petőfi utcai út- és parkoló építési pályázatok elbírálása.

Ramasz Imre: Költségvetésünkbe 5 millió forintot terveztünk be a Petőfi utcai út-és parkoló építésére. Október 19-től jogerős az építési engedély. Korábban már kértem 4 helyről árajánlatot, három érkezett. Mindegyik meghaladja a betervezett összeget, a kiírás szerint október 28-ig kell szerződést kötni a kivitelezővel, a következő testületi ülés 27-én lesz, e két ok miatt voltam kénytelen összehívni e soron kívüli testületi ülést. Megnyugtatóan csak a testület állásfoglalása alapján léphetünk tovább. A tervező által készített előzetes költségbecslés alapján már tudtam, hogy meghaladja a kivitelezési összeg a betervezettet, elsősorban a Petőfi utcai útcsatlakozás miatt.  Az ajánlatok ismeretében kérem a testületet, hogy keretösszeget határozzon meg, mivel az ajánlatok lényegesen meghaladják a költségvetésbe betervezett összeget.

Ismertetem a három ajánlatot:

Wiener Center Kft. bruttó: 7 498 158,- Ft;
Duna Aszfalt Kft. bruttó: 7 221 708,- Ft;
SWIETELSKY Magyarország Kft bruttó: 8 406 630,- Ft összegért tett ajánlatot.

A SWiETELSKY Magyarország Kft. alternatív ajánlatot is tett, melyre az ajánlattételi felhívás alapján volt lehetősége. Az alternatív ajánlat bruttó 8 753 505,- Ft.

Ezen kivitelezési díjon felül még számolni kell 250 000 forint tervezési költséggel, 75 000 forint engedélyezési díjjal, melyek már ki vannak fizetve. A megvalósításkor kötelező műszaki ellenőr alkalmazása, akinek a díja 112 500 forint. A kivitelezésen túli összeg összesen 437.500 forint.

Az ajánlatok közül a legkedvezőbb a Duna Aszfalt ajánlata, melyet a WIENER CENTER Kft. követ. A SWIETELSKY-vel nem is foglalkoznék, hiszen közel 9 millió forint költséget jelent. Felhatalmazásom esetén csak az első két ajánlattevővel tárgyalnék a költségek esetleges csökkentése ügyében, mert vannak azonos munkafolyamatok, melyek lényeges költségeltérést mutatnak. Azt szeretném, ha a kivitelezés megvalósulna, de a Képviselő-testület által meghatározott összeghatárig. Ha nem tudok megegyezni az ajánlattevőkkel, akkor előfordulhat, hogy nem történik meg a kivitelezés. Előirányzat emelésre van forrásunk a parkfelújítás, a településrendezési terv és a járdaépítés előirányzatai terhére. Kérem a képviselők véleményét.

Gombkötő Lajos: Véleményem szerint lehetne költséget csökkenteni, ha a Petőfi utcáról tervezett bejárót nem építenénk meg, ha lehetőség lenne tervmódosításra.

Ramasz Imre: Akkor úgy kell megterveztetni.

Gombkötő Lajos: Megbontanám a kivitelezést több lépcsőbe, mennyire megoldható ez? Lehetne csak egy zsákutca, esetleg a parkolót is elhagynám. Lehet, hogy a  Petőfi utcáról tervezett bejárat teljesen felesleges is.

Varga Pál: Rengeteg pénz 5 millió helyett közel 8 millió. A településnek anyagilag lehetősége van, jó lenne, ha megvalósulna. A település olyan részén van, hogy a bejövő személyek elsőként ezzel a területtel találkoznak, tehát jó lenne sokkal rendezettebbé tenni. A Petőfi utcáról nem látom igazán szükségét az átjárónak.

Ramasz Imre: Mekkora összegnél húznád meg a határt?

Varga Pál: A legkevesebb árat javasolnám, maximum 7,6 millió forint. Ott egy érték képződne, szükséges lenne, hogy az a terület is szép, rendezett legyen.

Mórocz Lajos: Varga Pállal értek egyet. Legalább rendezett terület lesz, szép parkosított. A legkedvezőbb ajánlatot kellene elfogadni, azzal a feltétellel, hogy lealkudni, amit lehet. Most van anyagilag lehetőségünk a megvalósításra, a jövőben lehet, hogy sose lesz.

Pusztai Ádám: Gombkötő Lajos elképzelésével értek egyet valamelyest. A túlsó vége zárt lesz?

Ramasz Imre: Ki lesz építve, de le lesz zárva.

Pusztai Ádám: Nem vitatom, rendezni kell a területet. Igazából a Béke utca felőli bejáróval, az átjárót nem építeném meg. Az az 5 parkoló mindegy merről közelíthető meg. A 7,7 milliót visszább kell venni, 6,5 – 7 milliót tudnék elfogadni.

Gombkötő Lajos: Furcsa, hogy milyen nagy eltérés van egy-egy ajánlat között. Ha van is pénzünk, meg kell gondolni, hogy mire mennyit költünk, ne az legyen a cél, hogy van pénzünk és költsük el. Elképzelhető, hogy a tárgyalások során visszább lépnek a pályázók.

Pusztai Ádám: Természetes, hogy fölé mennek az 5 millió forintnak. Legyen 6,5 millió, plusz az egyéb költségek.

Ramasz Imre: Én vitatom, hogy a Petőfi utcáról ne építsük meg az átjárót, akkor a parkolók igénybevétele kisebb lenne. Két alternatívában gondolkodjunk. Biztos vagyok abban, hogy tudunk lealkudni. 7 millió forint alatti megvalósításban gondolkodnék. Ez alapján lehet tárgyalásokat kezdeményezni.

Gombkötő Lajos: Nem a teljes megvalósítástól zárkózok el, de 5 milliónál kezdtük és már 7-8 milliónál vagyunk. Hogy lehet ennyire elszámolni?

Ramasz Imre: Nem látsz tisztán! A tervezet sima út és parkoló m2 alapján történt az előirányzat tervezése. Amikor a terv alapján készítette el a költségbecslést már 6 millió forintot hozott nettó árként a tervező. Ebben az összegben a Petőfi utcai átjáró is benne van. Ehhez jön az egyéb költség.

Gombkötő Lajos: Értem, így már jó.

Ramasz Imre: Teljes megvalósítás és 7,5 millió forint, Petőfi utca felőli csatlakozás nélkül 6,5 millió forint.

Mórocz Lajos: Logikusnak tartanám a bejáróval való megvalósítást a Petőfi utcai megállás megtiltásával. Nagyon kellemetlen helyzetek adódnak néha.

Ramasz Imre: A tilalmat indokoltnak tartom, kényes helyzetek alakultak ki már velem is.

Varga Pál: Nem sok összegen vitatkozunk. A Petőfi utcai átjárót indokoltnak tartom, mivel az Árpád sorról nem lehet csatlakozni.

Ramasz Imre: Azt szeretném, ha valamilyen kompromisszumos megoldás születne. A testületi ülés után felveszem a kapcsolatot a műszaki tervezővel és a két kedvezőbb ajánlattevővel. A teljes bruttó bekerülési összeget 7,5 millió forint alatti ajánlat esetén kötnék szerződést. Egyfajta felhatalmazást kérnék a tárgyalások folytatására és kedvező ajánlatok esetén szerződéskötésre. Szavazásra bocsátom, aki ezzel egyetért, kézfeltartással szavazzon.

A Képviselő-testület 3 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és 2 tartózkodással az alábbi határozatot hozta:

 

199/2011. (X. 20.) sz.     Képviselő-testületi határozat

Kardoskút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Petőfi utcai út-és parkoló építésre 7 500 000,- Ft-ot biztosít, mely összeg fedezetet nyújt a kivitelezési költségeken túl a tervezési, engedélyezési és műszaki ellenőrzési költségekre is.

A Petőfi utcai út-és parkoló építés 5 000 000,- Ft összegű költségvetési előirányzatához 2 500 000,- Ft előirányzatot csoportosít át a Március 15-i közpark felújítására biztosított előirányzatból.

Felhatalmazza Ramasz Imre polgármestert, hogy tárgyalásokat folytasson a WIENER Center Kft. és a Duna Aszfalt Kft. ajánlattevőkkel és kedvező ajánlat esetén kösse meg a  kivitelezési szerződést.

Felelős:            Ramasz Imre polgármester

Határidő:         2011. október 28.

 

Ramasz Imre: Szavazzunk a másik javaslatról is, azt hogyan támogatja a képviselő-testület.

Pusztai Ádám: Ne szavazzunk, csak tudjuk meg, kérdezzük meg, hogy egyáltalán a mi elképzelésünknek volna-e realitása.

Ramasz Imre: Ha a 7,5 millióba nem fér bele a tárgyalások után is, akkor, ha az átjáró nélkül belefér a 7,5 millióba, illetve úgy mekkora összeget határoztok meg,  támogatja-e a testület. Akarjuk-e, hogy átjáró nélkül megépítsük? Én a magam részéről nem támogatom ezt a megoldást, de mondjatok összeget.

Pusztai Ádám: Akkor legyen 6,5 millió forint.

Ramasz Imre: Szavazzunk, aki ezzel a javaslattal egyetért, kézfelnyújtással szavazzon.

Ramasz Imre: Megállapítja, hogy 2 igen szavazattal ez a javaslat nem kapta meg a többségi szavazást.

45 év után először

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert 1962-től 1965-ig nem búcsúztak el a végzős diákoktól. Mi már ballagtunk! Vállunkra akasztva azt a fokost, amin lógott a piros alapon, fehér pettyes úti batyunk. Negyvenöt éves osztálytalálkozóra gyűltünk össze Kardoskúton az általános iskolában. Nem mondanám rendhagyónak, mivel 45 év után ez volt az első találkozónk. Mindenki nagy izgalommal várta, vajon megismerjük-e egymást? Hát, volt olyan kérdés, hogy Te vajon ki vagy? Miklós Mihályné, Jolika néni köszöntötte az egykori diákokat az osztályfőnöki órán. Tisztelettel emlékeztünk egykori osztálytársainkra és tanárainkra, akik már nincsenek az élők sorában. Az egykori osztálytársak közül volt, aki nem tudott jelen lenni, de akik eljöttek, boldogan meséltek életük alakulásáról. Csotó Nagy Istvánné, Klárika néni is elmesélte élete történetét. Verasztó József igazgató úr köszöntötte a megjelenteket és beszámolt az iskola jelenlegi helyzetéről. Ezt követően előkerültek a régi és jelenkori családi fényképek és a sok-sok emlék, ami az elmúlt évtizedekben összegyűlt. A remek hangulat folytatásaként egy kis hidegtálas uzsonna zárta a találkozót. Találkozunk ismét 5 év múlva, vagy hamarabb!

Nyíregyházi Mihályné (Törőcsik Sára)

oszt_tal_2011_07

A fényképen lévő személyek névsora:

1. sor balról: Kovács Mihály, Csotó Nagy Istvánné, Miklós Mihályné, Petrikó Sándor

2. sor: Mészáros Edit, Süle Antal, Dimák Zoltánné (Molnár Edit), Nyíregyházi Mihályné (Törőcsik Sára)

3. sor: Mocsári Zoltán, Pataki László, Gombkötő Csaba, Dénes Zoltán

VI. Tökös Buli

tokos_2011_10_28-0038
További fotókért kérem kattintson a képre. (Fotók: Varga Pál)

Október utolsó péntekén hatodik alkalommal került megrendezésre a Tökös Buli a művelődési házban. A huszonhárom jelentkező számtalan tököt faragott ki. Volt, aki sok kicsi tökkel készült és volt, aki egyetlen hatalmassal. Voltak, akik a szépségre és voltak, akik a rémisztésre „utaztak”. Ami közös volt, az a vidámam eltöltött este sok nevetéssel, amelynek a végén a zsűri értékelte az elkészült remekműveket. A következő összejövetel alkalmával az idén is elkészítjük – mint már több éve – a község adventi koszorúját.

Az emlékezés mécsesei

111022_oktober_23_unnepseg_RJ_021
További fotókért kérem, kattintson a képre. (Fotók és videók: Rajki Judit)

1956 hőseire emlékezni gyűltünk össze a Móra Ferenc Művelődési Ház nagytermében az ünnep előestéjén. A Képviselő-testület a helyi színjátszó kört kérte fel, hogy műsorral készüljenek. Az ünnepi beszédet Ramasz Imre polgármester tartotta. Ezt követően a Március 15. téren lévő Hősök Emlékművénél koszorúzással, illetve mécsesek elhelyezésével ért véget a megemlékezés. Az alábbi két videón megtekintheti a színjátszó kör műsorát, illetve az ünnepi beszédet.

Kardoskúti Amatőr Színjátszó Kör ünnepi műsora:

Ramasz Imre polgármester ünnepi beszéde:

Megszakítás