Év végi összegzés

Kedves Látogató!

Év végéhez közeledve mindenki számba veszi az eltelt év sikereit, kudarcait. Nos én is ezt teszem, mikor ezen sorokat írom. Ez az oldal 2005. október 23.án került fel a világhálóra. Alig két hónap alatt 3 nagy átalakuláson ment át, remélem előnyére. Az eltelt idő alatt közel 3000 !!! látogatás történt, mellyel szerintem maximálisan elégedettek lehetünk. Volt olyan hét, mikor 450 település közül 35. helyezést érte el az oldal, a látogatók számát tekintve. Pontos adatom nincs róla, de rengeteg helyre sikerült beregisztrálni az oldalt, például a békés megyei óvodák közül 3 szerepel a startlap adatbázisában, ebből 1 a kardoskúti. De sorolhatnám még, amit most nem teszek. Sajnos néha nem volt elérhető az oldal, a szolgáltatóm hibájából – melyet ugyan hamar kijavítottak -, de reményeim szerint a jövőben semmi nem gátolja majd a lap elérését. Igyekszem továbbra is feltenni a friss eseményeket a lehető leghamarabb. 2 hónap alatt 19 olvasónk döntött úgy, hogy regisztrálja magát az oldal vendégkönyvében, így ők azonnal értesülnek e-mailben az oldallal kapcsolatos változásokról. Vannak még olyan részei az oldalnak, melyek nincsenek befejezve, részben időhiány miatt, részben az anyagok hiányában. Hamarosan ezek is befejezésre kerülnek. Év elején ismét változni fog a főoldal: lekerül egy pár menü, de a helye nem marad üresen…. Pozitívan értékelem, hogy az esetek 99%-ában segítőkészek az emberek ha valamilyen kéréssel fordulok hozzájuk az oldal tartalmi részét illetően. Nagy örömömre szolgált az a sok biztatás, melyet akár szóban, akár e-mailben kaptam az oldallal kapcsolatban. Ezúton szeretném megköszönni mindazok segítségét, kik segítettek az oldal tartalmi anyagának bővítésében. A terveim között szerepel, hogy januártól reklám mentes lesz az oldal, kisebb videó részletek is felkerülnek, és még egy pár meglepetés….

Annak reményében, hogy a jövő évben is megtiszteli figyelmével az oldalt, kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag boldog új évet!

Varga Pál

Felkészülés a télre

A téli időszak közeledtével az önkormányzatnál is elkezdődtek a felkészülési munkálatok. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2 db. hó eltakarító gép áll majd munkába. Egy hómaró, és egy kis traktor toló lappal. Jelenleg ezeknek a gépeknek a szervizelése folyamatban van. A víztorony melletti ligetből el lettek szállítva a padok és a virágládák fedett helyre. A Petőfi utcai hársfákon figyelmes szemlélődő ismét rengeteg bogarat figyelhet meg. A folyamatos permetezés ellenére sajnos továbbra is élénkek maradtak a bogarak. Különösebb kárt nem okoznak a fán, de mivel a fakéregből táplálkoznak, hosszútávon a fa repedezettségéhez vezethet.

 

 

Út átadás

7 km-es szakaszon felújították a Kardoskutat Hódmezővásárhellyel összekötő csaknem 30 km-es utat. Az építkezés ezzel véget ért. De nem azért, mert nincs rá elegendő pénz, hanem mert az ottani élővilágot nem szeretnék károsítani. Az út felújításával nem lesz nagyobb a forgalom, sőt a 7 km-es szakaszon csak 40 km/h-s sebességgel lehet haladni.

Virág Mihály (Magyar Közút Kht. megbízott területi igazgató) : Aki Hódmezővásárhelyre akar menni, az menjen Orosházáról a 47-es úton. Aki ide akar jönni és meg akarja nézni a természetnek ezen értékeit, nekik épült igazából ez az út, hogy ezt feltárjuk, és könnyedén, modern körülmények között megközelíthessék.

Ramasz Imre (Kardoskút polgármestere) : A cél, hogy egy megfelelő látogatóközpont létesüljön, megvalósuljon az élőhely program, amely lehetővé teszi, hogy az idelátogatók közvetlen közelről megfigyelhessék a madarakat, az élővilágot. Bejárhassák a területnek azt a részét, amely erre a célra kiépül.

Polgármester úr ebben a tájvédelmi körzetben látja a település jövőjét. A fehértó ugyanis több, Magyarországon honos, illetve vándormadár élő és pihenőhelye. Vagyis ezen a területen minden adott egy természetvédelmi bemutatóközpont létrehozásához.

A tervek között egyébként kerékpár utak, és sétáló útvonalak kiépítése is szerepel. Valamint nem utolsó sorban a falusi turizmushoz is szeretnének minden feltételt megteremteni.

Az ünnepélyen megjelentek többek közt a helyi képviselő testület tagjai, Fetser János Orosháza polgármestere, a Magyar Közút Kht. képviselői, a Betonút Rt képviselői, az M1 szegedi körzeti stúdiója, az MTI, valamint több újság fotósa, újságírója.

Az átadás a Fehértó étteremben ért véget, ahol egy svédasztal várta az ünnepélyen megjelent vendégeket.

Egy pár adat :

Támogató szervezet : Regionális Fejlesztési Operatív Program
Főkedvezményezett : Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság
Kivitelező : Betonút Szolgáltató és Kivitelező Rt.
Műszaki ellenőr : Főber Rt.

A projekt  az EU társfinanszírozásával az Európa Terv keretében valósult meg.

Megszakítás