Elkezdődik a fogászati rendelés

Tisztelt Kardoskúti Lakosok!

Dr. Tóth Máté vagyok, fogorvos. Örömmel értesítem Önöket, hogy 2018. április 1-től állandó körzeti fogorvosi ellátást nyújtok felnőttek és gyerekek részére egyaránt Kardoskúton, a Petőfi utca 12. szám alatt található Egészségház épületében.

A rendelésre a 06/20/245-1930-as telefonszámon tudnak bejelentkezni, mely a rendelést megelőző héttől lesz elérhető. Rendelési időm: hétfőn 11:00-18:00, szerdán 8:30-16:00, csütörtökön 8:30-15:30.

Bármilyen jellegű fogászati problémával forduljanak hozzám bizalommal.

Dr. Tóth Máté

Sakkversennyel folytattuk, malommal zártuk a hétvégét

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

A sakkozók versenynapjával folytatódott a hétvégén a Lantos emlékverseny. A programon Lengyel György polgármester úr köszöntötte a kilenc településről érkezett 31 versenyzőt, majd a névadó, Lantos György igazgató úr családjából Dr. Csúcs Áron vette át a szót. Üdvözlő szavai után örömét fejezte ki, hogy huszonegy éve minden évben megrendezi településünk a néhai iskolaigazgató emlékére a sportversenyeket, ő maga hat éve tiszteli meg a sportrendezvényt. A megnyitón a tavalyi évben elhunyt két sporttárs, Héjja András és Verasztó Sándor emléke előtt hajtottak fejet a résztvevők. A Héjja család tagjai, Soósné Héjja Gyöngyi és fia ajándék könyveket adtak át Héjja András egykori sakktársainak: a kardoskúti Kincses Istvánnak, az orosházi Váczi Sándornak és Tompa Pálnak. A legfiatalabb eredményes versenyző, Horváth Dominik is külön könyvjutalomban részesült a család jóvoltából. A versenyzők nevében, a kardoskúti temetőben helyeztük el főhajtás mellett az emlékezés koszorúját Lantos igazgató úr sírjánál. A sakkverseny 9 fordulós svájci rendszerben zajlott. Köszönjük a lebonyolításban nyújtott segítségét Horváth Antalnak és Bacsur Imrének.

Vidéki versenyzők végeredményei:

 1. Sáfrán István 7,5 pont (Tótkomlós)
 2. Kunos Zoltán 7,5 pont (Orosháza)
 3. Oláh Tibor 6,5 pont (Mezőkovácsháza)
 4. Hollósi Attila 6 pont (Tótkomlós)
 5. Kócsó Mihály 5,5 pont (Tótkomlós)
 6. Kocmar Béla 5,5 pont (Orosháza)

Helyi versenyzők végeredményei:

 1. Héjja Bálint 5 pont
 2. Dunai Attila 5 pont
 3. Kincses István 4,5 pont
További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Vasárnap a malomjátékkal folyattuk az emlékversenyt. A jó hangulatú játékok között volt pár maratoni játszma is. Az eredményhirdetéskor Dankó Pál  szóbeli különdíjat kapott a szervezőtől a kitartó és évek óta rendszeres részvételéért. A játékosok között a két legfiatalabb – Rajki Márk és Papp Eszter- külön éremmel térhetett haza a versenynap végén.

Eredmények:

 1. hely: Németh Nándor (Kardoskút)
 2. hely: Sóki Bernadett (Orosháza)
 3. hely: id. Kincses Benjamin (Kardoskút)

„Idvezellek szabadság!”- írta Petőfi

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Rajki Márk)

Március idusának előestéjén, a művelődési házban kezdődött az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tartott községi megemlékezés. A helyi óvodások versei után Lengyel György polgármester elevenítette fel a ’48-49-es eseményeket, ezt követően a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület színjátszóinak műsorát hallhatták az egybegyűltek. Az ünnepség résztvevői fáklyás menettel folytatták a megemlékezést, majd a Hősök Emlékművénél az önkormányzat koszorúja mellé az Orosházi Járás Kormányhivatalának munkatársai, a helyi intézmények és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés mécseseit. Az ünnepség méltóságteljesen zárult a Március 15-e téren.
VNB.

Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat

A Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár, a 2019. évben is meghirdeti

a Kardoskúti Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázatot.

 A pályázat részletes ismertetése

A pályázat neve: Kardoskúti Nyugdíjas Vers- és Prózaíró Pályázat, 2019

A pályázat kiírója: Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár, Kardoskút

Pályázati kategóriák: vers illetve próza kategória

A pályázók köre: nyugdíjas korú vagy leszázalékolt illetve korkedvezményes nyugdíjas pályázók

A pályázat postára adásának határideje: 2019. április 30.

Beküldési cím:

Móra Ferenc Művelődési Ház és Községi Könyvtár
Vargáné Neller Borbála részére
5945, Kardoskút, Március 15. tér 1.

Érvényes pályázati feltételek:

– a pályázatokat postai úton és elektronikusan megküldve fogadjuk el.
E-mailben is küldje el pályázatát az alábbi címre: muvelodesihaz@kardoskut.hu

– kizárólag saját szellemi alkotással lehet pályázni

– a kiíróhoz a korábbi években már beküldött alkotások jelen pályázatban érvénytelennek minősülnek

– vers kategóriában legfeljebb 5 verssel lehet pályázni (ezek össz. terjedelme max. 10 db A/4-es oldal)

– próza kategóriában legfeljebb 5 prózával lehet pályázni, amelyeknek terjedelme együttesen nem haladhatja meg a 10 db A/4-es gépelt oldalt

– a fentiekből következően, egy alkotó – amennyiben mindkét kategóriában nevez – maximum 5-5 pályamunkát küldhet be, amelyek össz. terjedelme nem haladhatja meg a 10db A/4-es oldalt

– a pályamunkákat 3 példányban kell elküldeni postai úton a pályázat kiírója címére, Times New Roman betűtípussal, 12- es betűmérettel gépelve.

– a pályázat beküldésével, a Pályázó hozzájárulását adja ahhoz, hogy alkotásaiból a pályázat kiírója válogasson és egy vagy több közülük megjelenjen a Kardoskúti Antológia következő évi kötetében. Továbbá a Pályázó, a nyomdai megjelentetés mellett a pályázat lebonyolítása során is felvállalja a teljes nyilvánosságot.

Egyéb fontos tudnivalók: A pályázat díjkiosztó ünnepségének pontos időpontjáról a nyár folyamán minden Pályázót postai úton értesítünk.

A pályázat megjelenési időpontja: 2019. február 14.

 

Verses köszöntő a nőnap alkalmából

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Kedves gesztussal, verssel és édességgel köszöntötte a Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub férfitagsága nevében a hölgyeket Simon János klubtag azon a vacsorás találkozón, amelyet a napokban tartottak a művelődési házban. Az összejövetelre meghívást kapott Lengyel György polgármester is, aki köszöntője után Varga Pál alpolgármesterrel együtt virággal kedveskedett az ünnepelteknek. A helyben főzött bográcsos marhapörköltet Skorka Pál készítette el klubtársainak, majd a torta elfogyasztása után a program vidám hangulatú tombolahúzással és beszélgetéssel zárult.

Ovisaink birtokba vették a Csimotakertet

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)
A Kardoskúti Kertbarát Kör tagjai a mai napon átadták ovisainknak a Csimotakertet.
Kis csimotáink csillogó szemekkel, érdeklődve hallgatták a facsemeték fajtabemutatását, elhelyezték a fák tövéhez a saját készítésű kis táblácskáikat.
Elvégeztük a csemeték első éves koronaalakító metszését is. Idén ősszel folytatni szeretnénk a Csemetét a Csimotáknak gyümölcsfa-ültetési programot, hogy minél több gyümölcsfajtával ismertethessük meg a gyerekeket.

Gombkötő Judit
a Kertbarátkör vezetője

Tizenhat település 56 versenyzője járt nálunk a hétvégén

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Pető Attila által készített fotók ITT érhetőek el.

Huszonegyedik alkalommal rendezzük meg községünkben a néhai iskolaigazgató és sportember, Lantos György tiszteletére emlékversenyünket. Az öt sportág versenynapjaira érkező vidéki versenyzők között vannak rendre visszatérő vendégek, ám minden évben új települések és játékosok is becsatlakoznak az emlékversenybe. Az első versenynapon Lengyel György polgármester köszöntőjét követően az asztaliteniszezők mérték össze technikai tudásukat. Negyven játékos 12 települést képviselve vett részt a délutánig eltartó játéknapon. Örömmel tölt el bennünket, hogy a helyiek közül hárman neveztek és Kürtiné Rácz Anikónak sikerült Györgyi Istvánnal megszereznie 19 páros közül az előkelő 3. helyet. Köszönöm a szervezésben nyújtott segítséget Kovács Jenőnek, a helyi asztalitenisz kör vezetőjének, aki a vidéki versenyeknek is rendszeres résztvevője és a kialakult sportkapcsolatok ápolója illetve Ribovics Jánosnak és Pető Attilának a lebonyolításnak nyújtott szakmai segítséget. Bennünket a Végegyházi Húsvét Kupára illetve az Eleki Kupára várnak a következő hetekben.

Az asztalitenisz végeredményei:

Férfi egyéni verseny:
1. Nyári László (Orosháza)
2. Ribovics János (Végegyháza)
3. Mészáros István (Árpádhalom)
3. Turcsán László (Mezőhegyes)

Női egyéni verseny:
1. Katona Mátyásné (Árpádhalom)
2. Leiszt Erika (Elek)
3. Nagy Flóra (Árpádhalom)
3. Sonkoly-Soós Éva (Elek)

Páros verseny:
1. Ribovics János – Ribovics Jánosné (Végegyháza)
2. Nyári László – Nagy József (Orosháza)
3. Kürtiné Rácz Anikó (Kardoskút) – Györgyi István (Orosháza)
3. Salánki Zsolt (Fábiánsebestyén) – Mészáros István (Árpádhalom)

KARDOSKÚTON MARADT A SERLEG AZ ULTIN

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók:VP.)

A második, immár csendesebb versenynapon, az ulti kedvelői ültek asztalhoz. Kilenc település 16 játékosa kérte Fortunától a kedvező lapjárást. Kardoskúti színekben hárman játszottak: id. Kincses Benjamin, Somogyi Zsolt és Fosztó Sándor. Köszönjük Bereczky András szervezőnek szakmai-, és a gépi sorsolásoknál Tímár László segítségét.

Az ulti versenyen az alábbi végeredmények születtek:

1. Somogyi Zsolt (Kardoskút)
2. Tímár László (Szeged)
3. Bereczky András (Orosháza)