Közösen léptük át az újév kapuját

2010_szilveszteri_buli_muvhaz_018
Szombaton elérkezett a fiatalok által annyira várt szilveszter este. A kis baráti összejövetelnek indult mulatság a végén egy igazi közösségformáló nagy bulivá vált. Összeszámoltuk, közel 50 ember fordult meg hosszabb-rövidebb időre a művelődési házban szilveszter éjjel. A felcsendülő zenék között mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő muzsikát. Felcsendültek a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb slágerei is, és hallhattuk a legfrissebb disco zenéket is, így a táncparkett sosem volt üres. Az este 9 órai kapunyitás után reggelig ropta jó hangulatban a táncos lábú társaság. Azt hiszem, hogy aki úgy döntött, hogy velünk szeretné köszönteni az újévet és jól akarta érezni magát, nem csalódott az estében. Jó volt látni a vidám, önfeledt arcokat, és hallani, hogy mennyire örültek ennek a bulinak a fiatalok.

 Ezúton is hálásan köszönjük a lehetőséget, és boldog új évet kívánunk mindenkinek!

További fotókért kérem kattintson az alábbi fotóra…
Fotók: Rajki Judit
2010_szilveszteri_buli_muvhaz_016

Léghoki Kupa

További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Szerteágazó programok várták a művelődési házban a téli szüneten lévő fiatalságot illetve a felnőtt korosztályt. A kikapcsolódás egy számítógépes hálózati bajnoksággal kezdődött, amit egy asztalitenisz kupa követett. Végezetül az E-ON mikulás ajándékaként kapott léghoki asztalon szerveztünk egy bajnokságot. Tizenegy jelentkezővel, körmérkőzésekkel zajlottak a meccsek. Időmegkötés nélkül, öt gólig tartott a játék. A közel hét órás viadal végén a két veretlen versenyző – Őzse Richárd és Hopka Attila – mérkőzött meg egymással a bajnoki címért.

Kettejük csatájából Őzse Richárd került ki győztesen, így ő nyerte a Léghoki Bajnok címet, veretlen mérleggel. Második helyen végzett Hopka Attila aki csak a döntőben szenvedett vereséget. Harmadik helyezést ért el – kettő vereséggel – Kincses Benjamin. Az egyéni versenyt a páros versenyek követték, egyenes kieséses rendszerben. Itt az alábbi eredmény született: első helyezett lett az Őzse Richárd – Kincses Benjamin páros. Második helyezést a Bozsik Imre és Fosztó Sándor páros érte el. Harmadik helyen pedig a Papp Eszter és Varga Pál páros végzett. A mai napnak az eredményhírdetéssel  ugyan vége lett, de az idei programoknak még nem. Összefogott ugyanis az ifjúság és egy közös óév búcsúztató bulit rendeznek az év utolsó estéjén a művelődési házban. Nekik, és minden kedves olvasónak kívánunk ezúton is eredményekben és örömökben gazdag békés, boldog új évet!

leghoki_eredmeny

egyenki_bajnokok_leghoki_2010_12

paros_bajnokok_leghoki_2010_12

Fotók: Rajki Judit

101230_jeghoki_kupa_rj_011

Szilveszter Kupa

További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Tizenhat indulóval rajtolt az idei asztalitenisz évadot lezáró Szilveszteri Kupa. Sikeres év van mögöttünk ami az asztalitenisz életet illeti a településen. Korábbi cikkeinkben folyamatosan beszámoltunk a sportággal kapcsolatos történésekről. Bízzunk benne, hogy jövőre még inkább kiteljesedik a mozgásnak ezen formája Kardoskúton. Az edzésekre továbbra is kedden és pénteken 18 órától, illetve szombaton 15 órától várjuk az érdeklődőket.

A mai kupa a páros versenyekkel kezdődött. Ezt követte az egyéni megmérettetés. A döntő szettet Kürtiné Rácz Anikó illetve Miszlai Zoltán játszotta. Végig szorosan, fej-fej mellett haladva végül a meccset 3-2-re Kürtiné Rácz Anikó nyerte.
101229_evzaro_asztalitenisz_kupa_rj_023

101229_evzaro_asztalitenisz_kupa_rj_015

A versenyen készült további fotókért kérem kattintson ide…

(Fotók: Rajki Judit)

utanpotlas_eredmeny_2010_12_29

utanpotlas_eredmeny_2010_12_29_tabla

paros_eredmeny_2010_12_29

paros_eredmeny_2010_12_29_tabla

egyeni_eredmeny_2010_12_29

egyeni_csoport_tabla

felnott_fotabla

LAN Party

LAN_2010_12
A szünidei programok nyitányaként egy tíz órás LAN Party zajlott ma a művelődési házban. Többféle játékban mérték össze a jelentkezők játéktudásukat. Olyannyira bele tudnak ilyenkor feledkezni a résztvevők a játékba, hogy észre sem veszik, hogy már bizony elmúlt dél. Olyannyira, hogy este 7 óra van és menni kell haza. Volt aki készült és szendvicsekkel illetve apró süteményekkel jött. Vagy nem is ő, hanem inkább az őt elengedő szülő volt figyelmes!? Minden estre jó hangulatban, gyorsan eltelt a mai nap a számítógépek előtt ülve. De hogy ne csak mindig a monitor előtt üljünk, ezért a következő két nap a sporté lesz.

Egy tányér kedvesség

101222_etelosztas_elokeszuletek_rj_004
Az év vége felé közeledve talán még nagyobb hangsúlyt kap a mindennapokban az egymás iránti segítségnyújtás fontossága. Karácsony előtt az emberek igyekeznek elfelejteni a mindennapok nehézségeit, a gondokat és bajokat. Ilyenkor egy apró figyelmesség is felértékelődik a másik szemében. Egy jó szó, egy baráti beszélgetés vagy egy tányér meleg étel is bizony sokat tud jelenteni a nehéz hétköznapokban. Ezen gondolatok mellett fogalmazódott meg pár héttel ezelőtt az az ötlet, hogy egy tányér meleg gulyáslevessel kedveskedjünk a helyi embereknek. Háromszázötven adaggal számoltunk, holott tudtuk, szerencsére ennyi igazán rászoruló ember nincs a településen. Sok olyan család él viszont ahol több gyermek van, munkanélküli az egyik szülő illetve idős, egyedül élő ember él a háztartásban. Az előkészületek során a megkeresett vállalkozók nagy többsége – lehetőségei szerint – azonnal támogatta az elképzelést. Ahhoz, hogy ekkora mennyiségben tudjunk egy tartalmas gulyáslevest főzni, több magánember segítsége is kellett. Kardoskúton szerencsére sohasem volt baj az összefogással.

Most sem történt ez másképpen. Szerda reggel egy lelkes kis csapat nekilátott a gulyásleves főzésnek, öt üstben. A jó illatok mellett a jó érzések is előtérbe kerültek. Izgatottan vártuk az első embereket az ételosztásnál. Bizony igaz a mondás: jobb adni mint kapni. Mindenkinek volt egy kedves szava aki eljött a meleg ételért. A várakozás közben egymással is beszélgettek az emberek, amit lehet hogy máskor nem tennének az állandó sietés miatt. A köszönés most a viszlát helyett a Boldog Karácsonyt volt. A külterületen élő embereknek – akik nem tudtak eljönni a művelődési házba -, a polgárőrség segítségével jutattuk el az ételt. Reméljük, hogy a magunk módján sikerült a mai napon pár család számára egy kis elő ünnepet varázsolni az otthonokba.

Köszönet azoknak, akik nélkül a mai gulyásleves főzés nem jöhetett volna létre:
Szabó és Társa Bt., Szabó László és családja, Gál Mihály, Fehér-Tó Étterem, Plasztik Szerviz, Nagy Utazási Iroda, Gyopárhús Bt., S-Copy üzlet, Gombkötő Lajos, Pappné Neller Borbála, Seres Péter, Török Attila, Kiss Renáta, Rajki Judit és Varga Pál
101221_etelosztas_elokeszuletek_rj_002

101222_etelosztas_elokeszuletek_rj_001

101222_etelosztas_elokeszuletek_rj_005

101222_etelosztas_elokeszuletek_rj_003

gulyas_2010_12_1

Ilyenkor karácsonykor

További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Ötödik éve díszítjük fel közösen a „község karácsonyfáját”, s jövünk össze, hogy a szeretet ünnepének közeledtével együtt legyünk egy teadélután keretében a művelődési házban. Az ünnep mindig megállásra és elgondolkodásra késztet, s legfőképpen találkozás, melyre készülni kell. Találkozás, hogy egymásnak örömet okozzunk egy apró figyelmességgel, egy jó szóval.

Így volt ez ezen a délutánon is, amikor meggyújtottuk az adventi koszorúnkon a negyedik gyertyát, s a csillagszórók fényénél együtt örvendeztünk a közénk jött Szeretetnek. Az általános iskolások műsorral kedveskedtek: az alsósok mesejátékkal, a felsősök pedig egy Zséda – dalra megálmodott tánckoreográfiával. A lényeg megvalósult: együtt örültünk, lépteink is lelassultak – „ilyenkor karácsonykor”.

Ovisaink sikere a Márton-Napon

Orosházán a művelődési központ által rendezett Márton-napi mondóka, vers és mesemondó versenyen két óvodásunk is eredményesen szerepelt. A gyerekeknek e jeles naphoz kötődően verssel vagy prózával lehetett készülniük és azokat a nézőközönség előtt elmondani az Árpád kertben rendezett versenyen. Az óvodások kategóriájában Fánczi Gina Katalin  1. helyezést, míg Lőrincz Dorina 2. helyezést ért el. A gyerekek ajándékot és emléklapot vehettek át a szervezőktől. Szeretettel gratulálunk nekik és felkészítőiknek a sikerekhez!

Bronzéremmel tértünk haza

foldvarkupa

Meghívásos asztalitenisz versenyen vettünk részt 2010. december 4-én Pusztaföldváron. Négy település csapatai vettek részt a kupán. Kardoskutat Kovács Jenő, Miszlai Zoltán és Varga Pál képviselte. Szoros mérkőzéseken küzdöttünk a pontokért csapatban és párosban is. A díjakat  Zalai Antal, Pusztaföldvár alpolgármestere adta át.  A versenyt a házigazda Pusztaföldvár csapata nyerte. Második helyezést ért el Orosháza. Gádoros és Kardoskút azonos pontszámot ért el, így két harmadik hely lett kiosztva. Egy jó hangulatú, összeszokott társaság jött össze, hiszen nem először találkoztunk. Nemrégiben Kardoskút adott otthont egy versenynek, most Pusztaföldvár és december 18-ra meghívást kaptunk Gádorosra. Kialakulóban van egy kistérségi asztalitenisz bajnokság, amely a tervek szerint jövő tavasszal indul. Nyolc település vesz benne részt, havonta más helyszíneken megrendezve a versenyeket. A tisztes helytállás mellett kitűztük célul a jobb helyezés elérését is. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos edzés, amelyet a művelődési házban meg is teszünk hetente kétszer. Ezekre az edzésekre mindenkit szeretettel várunk!  Hajrá Kardoskút!