Ahhoz, hogy sokáig éljünk, muszáj megöregedni!


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Póth László)

Községünk időskorú lakosait a képviselő-testület meghívója invitálta a kultúrház nagytermébe, ahol az idősek világnapja alkalmából zenés műsorral kedveskedett a résztvevőknek a településre érkezett szegedi művészházaspár, Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán.

A műsorban felhangzott közismert dallamok szinte elrepítették a hallgatóságot a szívünk tavaszán – ahogyan a Meseautóban is elhangzik a dal. A vastaps után Varga Pál polgármester köszöntőjét egy egyszerű, sokszor emlegetett igazsággal kezdte: „Ahhoz, hogy sokáig éljünk, muszáj megöregedni!” Ehhez pedig sok-sok átélt történelmi korszak és esemény társul, ami alatt rengeteg tapasztalatot, ismeretet szerez az ember. A fiataloknak még nehéz elképzelni, hogy hogyan élik meg az idősebbek az öregedés folyamatát, majd kiemelte a türelem fontosságát, amellyel a fiatalok az idősebbek felé kell, hogy forduljanak illetve maguknak az időseknek is türelemmel kell viselni a sok változást a világban. A külsőségek világát éljük, és közben megfeledkezünk olyan tulajdonságokról és értékekről, amelyek éppen az idősödéssel járnak együtt: például a derűs életszemlélet, a bölcs világlátás, a kitartás, a hit, a sok-sok tapasztalat. Ezek teszik az idősebb generációt érettebbé, ezekkel az értékekkel és tulajdonságokkal adnak a példát a társadalom tagjainak. „Mi is fel tudunk nézni Önökre, őszinte tisztelettel tudunk gondolni településünk, társadalmunk idősebb tagjaira. Akkor, amikor a legdrágább ajándék az idősek számára a velük töltött idő, és ebben a rohanó világban épp ezt nem tudjuk mindenkor megadni, akkor ezt alázattal, türelmes szívvel fogadják el tőlünk, fiatalabbaktól” – fogalmazott a településvezető ünnepi gondolatainak végén. Az összejövetelen a kialakult hagyományok szerint ajándékkal köszöntötte a legidősebb lakosokat és a három kerek évfordulós házaspárt a község vezetője és a testület tagjai.   A köszöntések sorát a Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub kis csoportjának verses összeállítása zárta, majd a helyben főzött bográcsos marhapörkölt következett egy szelet finom süteménnyel, amit élő zeneszó mellett fogyasztottak el a vendégek.

Az idei év ünnepeltjei:

Legidősebb hölgy lakos: Csotó-Nagy István Józsefné (1929.)
Legidősebb férfi lakos: Héjja Bálint (1929.)
Kerek évfordulós házaspárok:
Bakos József és felesége (55. házassági évforduló)
id. Arany Lajos és felesége (55. házassági évforduló)
Barna László és felesége (50. házassági évforduló)

A rendezvény sikeres lebonyolításához köszönjük a Kardoskúti főzőcsapat önzetlen munkáját: Mórocz Lajos, Stelbaczki Sándor és Kocsány Gábor segítségét. Az ünnepségen való közreműködést Süle Antal, Tóth Sándorné, Kocsis Péterné, Simon János, Ramaszné Tóth Ibolya nyugdíjas klubtagoknak, a felszolgálást Szabó Andrásnénak és Csiki Erzsikének, Kincses Istvánéknak, Geiszt Anikónak, Krauszné Piroskának, Mógáné Szilvinek, a hangosítást Süle Imrének, a fotózást Póth Lászlónak és Csiki Erzsikének.

Megszakítás