Váljék egészségünkre!


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Póth László)

A Kardoskút Községért Közalapítvány évek óta rendszeresen megszervezi az Egészségnapot, amely az egészséges életmód fontosságára világít rá.

Szabóné Miklós Ildikó, a kuratórium elnöke megnyitójában kiemelte, hogy a rendszeres testmozgás és a megfelelő táplálkozás mellett fontos a munka és a testedzés megfelelő aránya, a betegségek megelőzése, amelyhez a szűrővizsgálatok is hozzátartoznak. A délután folyamán előadást tartott Orovecz Ildikó, aki a lelki egészségünkkel való törődés fontosságára irányította hallgatósága figyelmét. Mondanivalóját saját életéből vett példákkal is színesítette.  Mindeközben a klubteremben a pusztaföldvári Csatlósné Balog Anikó energetizáló svédmasszázsát lehetett az érdeklődőknek kipróbálni. Az ellazulás, az átmasszírozás jótékony hatását csak ajánlani lehet mindenki számára. Egészségnap nem maradhat el a kardoskúti kötődésű Gombkötőné Jutka masszőr nélkül. A könyvtárszobában a talp masszázsának frissítő, gyógyító hatását élvezhették vendégei. A program szerint Nagy László masszőr rövid előadást, majd bemutatót tartott a vállalkozó kedvű vendégeken, akik tőle is felfrissülve, jókedvűen távoztak. A nap folyamán a kiállítók közül különböző esszenciális olajokat mutatott be Geréb Noémi, aki a természetes növényi hatóanyagok jótékony hatására hívta fel a figyelmet. A rendezvényen kiállítókkal ismerkedhettek meg az egészségnap látogatói. Többek között különféle márkájú vitamin- és étrendkiegészítő készítményekkel, házi készítésű sajtféleségekkel, babahordozó kendőkkel, egy közismert cég műanyag termékeivel.  A teremben a helyi kreatív kör tagjai által készített munkákat is meg lehetett vásárolni az általános iskola felújítási munkálatainak támogatására.  Testünk állapotát is felmérhettük egy speciális készülék segítségével, amit Nagy Erika helyi lakos hozott el a rendezvényre, amely a szervezetünkben található antioxidánsok illetve a szabadgyökök számarányát mutatta meg. Az Egészségnap nem telhet el kóstolók nélkül. Tibáné Hamvasi Zsuzsanna védőnő különféle ízű szendvicskrémeket készített egészséges alapanyagokból, amelyeket színes kaliforniai paprikákba töltött. A szendvicsek természetesen nem fehér lisztből készült kenyérből sorakoztak a tálcákon. A védőnő teljeskiőrlésű lisztből sütött kis kosárkákat, melyeket ízesített sajtkrémmel töltött, s gránátalma magokkal illetve aszalt barackkal díszített. A sajtos-sós rudat is az egészséges táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból sütötte, ami szintén sikert aratott. A tojáskrémes koszorút pedig Gottfried Sándorné Mártika hozta a résztvevőknek ajándékba.

A rendezvény programjában salátakészítő verseny is szerepelt, amelyben a díjnyertes Somlyai Irénke céklasalátája lett. A zsűrielnök Nagyné Szöllősi Terike kiemelte, hogy nehéz volt a sorrendet meghatározni, így a következő díjat Csizmadia Mária lilakáposzta alapú vegyes salátája érdemelte ki. Az édes ízek kedvelői pedig Geiszt Józsefné Erzsike gyümölcssalátáját kóstolhatták meg, ami szintén dobogós lett.

A résztvevők díjmentesen szűrővizsgálatokat végeztethettek Tibáné Zsuzsa védőnőnél. A gyerekek számára – sajnos kevesen voltak jelen – Török Attila képviselő játékos feladatokat talált ki, a közalapítvány kis jutalmakkal díjazta részvételüket.

VNB

Megszakítás