Kiállítás és színi előadás a Magyar kultúra napja alkalmából

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Nemes Mónika és Őzse Péter)

Nagy érdeklődés kísérte Kardoskúton a Magyar kultúra napi rendezvényt, amely két ígéretes programmal várta az érdeklődőket. A művelődési ház nagyterme szinte megtelt Hopka Margit festőnő kiállításának megnyitójára, majd azt követően a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület Színjátszó Társulatának színi előadására. Lengyel György polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a Vásárhelyi pusztához számtalan érték kötődik, amelyek között a Fecskéspartról elszármazott kiállító, Hopka Margit képei is méltán elismertek. Megköszönte a festőnő felajánlását illetve a napokban megújult színháztermi drapéria elkészülésében aktív munkát végzők tevékenységét. Az ünnepség első részében, Vargáné Neller Borbála méltatta Hopka Margit festőnő munkásságát, majd bemutatta a kiállításra került alkotásokat. A művelődési ház nagytermében látható 25 festmény közül három a településen marad az alkotó felajánlásából. Az önkormányzathoz kerül a Buda vára a mienk! című olajképe, illetve a Pusztaközponti Olvasókörbe a Fehértóhoz kötődő két alkotása. A kultúra napi rendezvény folytatásaként a helyi amatőr színjátszó társulat, a Főnix tagjai szórakoztatták vidám műsorukkal a lelkes közönséget. Méltán érdemelték meg a vastapsot, az új repertoárban szereplő hét színdarab nagy sikert hozott a társulatnak.

Az ünnepség megnyitója IDE kattintva videón is megtekinthető. (23 perc)

Hopka Margit kiállítása 2018. február 1-ig látható a művelődési házban.

Az idén sem sikerült a trónfosztás

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Sporttal indult a 2018-as esztendő programjainak sora a művelődési házban. A Kardoskút biliárdbajnoka címért és a vele járó vándorserlegért nyolcadik alkalommal küzdött meg tizenharmadikán a tizenhárom nevező. Rutinos játékosok révén nem okozott senkinek gondot a játékszabályok ismerete. A szervezők nevében Seres Péter, a Klub 120 Biliárd Egyesület vezetője illetve a művelődési ház nevében Vargáné Neller Borbála köszöntötte a megjelenteket. Örömmel láttuk, hogy a település lakói közül többen is kíváncsian figyelték a mérkőzéseket. A döntő nemes küzdelme a tavalyi győztesnek hozott ismét elsőséget. A négy legjobb eredményt elért játékosnak Lengyel György polgármester adta át az eredményhirdetéskor a díjakat. A sportág barátai a tavasz folyamán a Lantos emlékverseny keretében ismét megmérkőzhetnek egymással. Addig is minden játékost vár a művelődési ház előcsarnokában a játék lehetősége.

Helyezések:
1., Seres Péter
2., Tóth Lajos
3., Farkas Zoltán
4., Mocsári Zoltán

 

Regöltek az Oncsa-háznál

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Kocsis Péter)

A néphagyományokat követve regöltek az óvodások az Oncsa házban. A tréfás újévi jókívánságokat a házigazda Bodrogi családdal együtt fogadták az érdeklődők. Hogy teljesüljenek is azok, a lányok, asszonyok finom étellel, itallal vendégelték meg a regölőket és a kedves egybegyűlteket a vidám beszélgetések mellett.
P.É.

Pályázati lehetőségek ismertetése


Fotó: VP

Lengyel György polgármester köszöntőjét követően Szél Adrián, a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület munkaszervezet vezetője ismertette a megjelent őstermelőknek és civil szervezeteket képviselő érdeklődőknek a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségeket. Hat különböző területen lehet pályázatokat beadni, január és február hónapban.

További részletek a pályázati lehetőségről a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület honlapján érhető el.