Szemerkélő esőben, mint 175 éve


További fotókért kérem kattintson a fenti fotóra. (Fotók: Kocsis Anita)

Az időjárás is hasonlóképpen érte a nemzeti ünnep alkalmából rendezett községi megemlékezést, mint egykoron a márciusi ifjakat.

Közös megemlékezésre hívta az önkormányzat Kardoskút lakosságát, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján. A Március 15-e téren lévő Hősök emlékműve ölelésében hangzott el a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület tagjainak verses összeállítása, amelyet Vargáné Neller Borbála közművelődési szakember ünnepi beszéde követett.  Irodalmi részletekkel színesítve idézte fel a történelmi eseményeket, majd beszédében kiemelte: a magyar nép szabadságvágya, amelyet a márciusi ifjak kifejeztek – élükön a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándorral – bennünk él. Legyünk büszkék azokra, akik a legkeményebb fegyverrel, a tiszta szavak erejével indultak harcba. Március 15-e a nemzeti függetlenségért folytatott évszázados harcaink szimbóluma, a polgári jogegyenlőség és a szabadság jelképe. További méltó megünneplése rajtunk múlik – zárta gondolatait az ünnepi szónok.

A képviselő-testületet koszorúzását követően a helyi civilszervezetek vezetői, tagjai és a lakosság helyezték el az emlékezés mécseseit.

VP

Megszakítás