Erzsébet napközitábor – második hetünk


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB)

A második hétre színt váltottunk a ruházatunkban, pólóink és a sapkák élettel teli vidám színt kaptak. A tábori élet folytatásaként hétfőn reggel Török Attila kötélpályát épített fel a víztorony melletti ligetben, ahol a gyerekek erőnlétére és ügyességére volt szükség a táv teljesítéséhez. Ebéd után az egészséges életmód jegyében zabpehelyből kekszet sütöttünk és gyümölcsös-tejszínhabos pohárkrémet készítettünk Tibáné Hamvasi Zsuzsanna védőnő instrukciói alapján. A lényeg az volt, hogy cukor helyett a banán és a többi gyümölcs adta meg az édeskés ízvilágot, a liszt helyett zabpelyhet használtunk a keksz készítésénél. A gyerekeknek ízlett, minden elfogyott uzsonnára.

Kedden délelőtt folytattuk Nemesvári Andriennel a csoportos foglalkozást a kommunikáció, az elfogadás és előítéletek témakörében. Mindenki együttműködően megnyílt a foglalkozásvezető által jól előkészített programon, önértékelésben és az egymás iránti elfogadásban sok lépést tett a csapat.

A délutánt külső helyszínen, az Oncsa házban töltöttük Bodrogi József és családja jóvoltából. Most újabb dolgokkal ismerkedhettünk meg ottlétünk alatt. Házigazdánk invitálására először méhecskés szelfiket készítettek a bátrabb jelentkezők. Utána mézet pörgettünk, amit Andrékóné Katika néni játszóházi foglalkozása követett. Megismerkedtünk által régmúlt halászati eszközökkel, a nagy meleg miatt a hálókészítést az augusztus 6-i játszóházunkra hagytuk. Ettől függetlenül nem unatkoztunk, hiszen lehetett fa játékkal memóriázni, halacskás puzzle-t kirakni és az elmaradhatatlan mézeskalács díszítés is a délután része volt.

Szerda délelőtt az iskolaudvaron várt minket Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője, aki a reggeli órákban madárhálókat feszített ki annak reményében, hogy kistestű madarakat tudunk befogni, terveink szerint meggyűrűzni. Sajnos a nagy meleg miatt a délelőtti órákban a kismadarak már nem repdestek arrafelé, úgyhogy nem jártunk sikerrel. A foglalkozáson ezért pár szóban beszélgettünk a madarak gyűrűzéséről, a környezetünkben élő érdekes madarakról.

Délután viszont testközelből láthattunk húsz különféle madarat és szárnyasokat a művelődési ház udvarán. Szántó Sándor és kedves családja a táborozó gyerekeknek különféle papagájokat, díszmadarakat hozott, amikről érdekességeket is megtudhattunk. A gondozási ismereteink bővítése mellett igencsak szórakoztató volt a beszélő papagáj, aki a telefonhívásra, a gyerekek kacajára is jól reagált. Köszönjük nekik a szép élményeket és a táborozóknál tett baráti látogatást!

Csütörtökön lovaglással telt a délelőttünk. Évek óta jó kapcsolatban állunk Hegedűs Titanillával, aki most is segítőivel azon igyekezett, hogy minél többet ülhessenek nyeregben a kicsik és a nagyok. Ebéd után Török Attila tábori segítőnkkel kalácssütés volt a foglalatosság. A kakaós és a fahéjas ízesítés még jobban serkentette a friss kalácsra éhezők étvágyát.

A második hetünket a szegedi kirándulás zárta, ahol a Vadasparkban töltöttünk el néhány órát. A sokféle állat, a minket körülvevő természet lekötötte a gyerekeket figyelmét, de a nagy meleg azért kihatott a közérzetünkre. Ezt a finom hideg fagylalt és az elfogyasztott hamburgeres menü jól feledtette a gyerekekkel a Mc. Donald’s-ban.

A két hét gyorsan eltelt, a végére azért mindenki elfáradt – a tábor felnőtt kísérői is – , de a következőig biztosan kipihenjük a sok izgalmat és a gyerekekért tett fáradozást.

VNB

Megszakítás