Átadott és folyamatban lévő felújítások


Fotók a felújított óvodáról a fenti képre kattintva. (Fotók: P.É.)

A sikeres műszaki átadás- átvételt követően tizenkilenc gyermek vette birtokba szeptembertől a Magyar Falu pályázaton több, mint húsz millió forintból megújított óvodát. A belső felújítás nem csak esztétikai, hanem energetikai előrelépést is jelentett az intézmény életében: megújult az épület fűtése többek között.


Fotók a felújítást megelőzően…

Az udvaron új játékeszközöknek örülhetnek a gyermekek.

A jövőben is keresni kell a lehetőségét annak, hogy minél több pályázat bevonásával tudjunk fejleszteni. A többi megvalósult – ravatalozó, háziorvosi rendelő, orvosi eszközök – pályázataink közös átadó ünnepségét egy jövő évi rendezvényen szeretnék megtartani.

A napokban elkezdődik az a harminc milliós pályázati megvalósulás kivitelezése, amelyet a művelődési ház belső burkolataira és kiszolgáló épületeire nyertünk.

Az egészségház belső felújításait úgy próbáljuk ütemezni és végrehajtani, hogy a betegek a lehető legkevesebb kellemetlenséget érezzék meg ebből. Erről időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Kérem a megértésüket és türelmüket, hiszen ezek a felújítások értünk, a közösségünkért készülnek.

Varga Pá polgármester

A jövőnek szánva


További fotók a fenti képre kattintva érhetőek el. (Fotók: VNB)

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Kardoskút Község Önkormányzata a Kardoskúti Faluszépítő és Turisztikai Egyesülettel közösen harminc tő amerikai hársfát ültetett el a Petőfi utcán. A pályázatból nem csak a hársfákat, de az ültetéshez szükséges eszközöket: támasztó karókat, mulcsot és még madáretetőt is kapott településünk. Továbbá egy vidékről érkezett erdész szakember is részt vett az ültetésnél, akinek szakmai segítségnyújtása mellett folyt a munka. A jövő évben mindenképpen folytatni szeretnénk a fásítást, akár pályázati forrás, akár önerő bevonása mellett.

Hála az önkéntes segítőknek, akik keze munkájának köszönhetően a lakosságnak, a hozzánk érkező vendégeknek és a  jövő nemzedékének szépítettük a főutcánkat.

Helyben is intézhető ügyek

A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal települési ügysegédjénél az alábbi ügyeket intézhetik:

– családtámogatási ellátások (családi pótlék, gyermekgondozási segély, anyasági támogatás)
– egészségbiztosítással kapcsolatos ügyek (TAJ ügyintézés, biztosítás rendezése, CSOK-falusi CSOK-hoz szükséges igazolás)
– megváltozott munkaképességű személyek ellátásával kapcsolatos ügyek
– szociális ellátások (aktív korúak ellátása, közgyógyellátásra való jogosultság, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, időskorúak járadéka)
– fogyatékossági támogatással kapcsolatos ügyek
– nyugdíjbiztosítással kapcsolatos ügyek (öregségi nyugdíj, özvegyi nyugdíj, egyszeri segély, valamint méltányos emelés)
– nyugdíjfolyósítással kapcsolatos ügyek (bejelentések, kérelmek fogadása)
– lakcímjelentéssel kapcsolatos ügyek

Kardoskúton az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:
PÁRATLAN héten pénteken 8:00-tól 10:00-ig.

Ügyfélfogadás egyéb időben:

Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Kormányablak Osztály
5900 Orosháza, Szabadság tér 3.

Hétfő: 7:00 – 17:00
Kedd: 8:00 – 16:00
Szerda: 8:00 – 16:00
Csütörtök: 8:00 – 18:00
Péntek: 8:00 – 14:00

Eladna? Venne? Egy helyen keresse:

Ingatlan hirdetési lehetőség az önkormányzatunk honlapján

Tekintettel arra, hogy számos érdeklődő keresi fel önkormányzatunkat eladó helyi ingatlanok keresése kapcsán, és annak érdekében, hogy elősegítsük a kardoskúti ingatlanpiac fellendülését, ezért a www.kardoskut.hu honlapon egy külön menüben lehetőséget biztosítunk az eladó kardoskúti ingatlanok adatainak megjelenítésére térítésmentesen.

Kérjük, amennyiben eladó ingatlana van és szeretne élni a közzététel lehetőségével, keresse további információért a hivatal munkatársait a 68/429-000 telefonszámon!

Ügysegédi tájékoztató

A Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal települési ügysegédje továbbra is minden páratlan héten pénteki napon ügyfélfogadást tart 8:00-10:00 között.

Következő ügyfélfogadás: 2020. június 19.

Ügyfélfogadás egyéb időben:

Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Kormányablak Osztály

5900 Orosháza, Szabadság tér 3.

Telefonszám: 68/414-043

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 7:00-17:00
Kedd: 8:00-16:00
Szerda: 8:00-16:00
Csütörtök: 8:00-18:00
Péntek: 8:00-16:00

Iskolába készülődve


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

A veszélyhelyzet enyhülésével minden óvodásunkat újra fogadhatjuk, így egy rövid, de bensőséges ünnepéllyel méltó módon el tudtuk búcsúztatni a szeptembertől iskolába járó gyermekeinket. Bővebben a Kardoskúti Hírmondó következő számában.

Patócs Éva óvodavezető

Húsz éves településünk címere

2000-ben – a millennium jegyében – Kardoskút Község Önkormányzata pályázatot hirdetett a község címerének létrehozására. A nyertes tervet Kovács Ferenc grafikus készítette.

A településünk lakói körében is meghirdetésre került 2000-ben egy rajzpályázat, amelyre a beérkezett 38 rajzot ITT lehet megtekinteni.

Hősök Napja – csendes főhajtás


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB)

Harminc éves kerek évfordulóját ünnepli az idén a templomkertben felállított emlékmű. Laczki János evangélikus lelkésszel közösen már az év elején körvonalazódott és szervezésre került egy méltó ünnep: neves szónokot és katonazenekart szerettünk volna hívni erre a kerek évfordulóra. Az élet azonban közbeszólt: a koronavírus miatti korlátozásokkal összhangban szűk körben hajtottunk fejet a Hős katonák emléke előtt. Bízzunk abban, hogy jövőre ismét megtöltjük e jeles napon a templomkertet.

Emlékeztető: elmarad a lomtalanítás

2020. április 15-től a LOMTALANÍTÁS határozatlan ideig SZÜNETEL.
A lakossági kommunális hulladék közszolgáltatás keretében minden településen a jogszabályban előírt évi egy alkalommal történő házhoz menő lomtalanítást tudjuk biztosítani ebben az évben.

Kardoskút Község esetében a teljes településen 2020. május 18. (hétfő) napra volt tervezve. 2020. szeptember 11. (péntek) napra pedig egy második alkalom.

Az idei esztendőben csak a második alkalom kerül megszervezésre, melynek időpontja egyenlőre bizonytalan. Amennyiben változna, akkor arról külön értesítést küldünk.

Megszakítás