Emléktábla avatás néhai Hanyecz Ernő emlékére


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB.)

Július utolsó péntekén emléktábla avatásra gyülekeztek az egykori NKFV Orosházi Bányászati Üzem és jelenlegi MOL Nyrt KT MOL Békési Termelésirányítási Terület nyugdíjasai, aktív munkavállalói és Hanyecz Ernő tisztelői Kardoskúton. A gyülekező alatt az Alföldi Olajbányász Fúvószenekart hallgathatták az érdeklődők, akik térzenével kedveskedtek az ünnepségre érkezőknek.

Ivancsics Péter Észak Magyarországi Termelés, termelés vezető gondolataival kezdődött az emléktábla avatás, majd Varga Pál, Kardoskút alpolgármestere emlékezett meg a település és a MOL több évtizedes, elválaszthatatlan kapcsolatáról. Ezt követően Kis Bálint MOL – csoport Európai Üzemi Tanács elnökének gondolatai zárták az emlékezést.

A beszédeket követően Hanyecz Ernő okleveles olajmérnök az NKFV (Nagyalföldi Kőolaj és Földgáztermelő Vállalat) Orosházi Bányászati üzem néhai igazgatójának emlékére avattak fel a résztvevők emléktáblát a családdal közösen, halálának egy éves évfordulóján. Koszorút helyeztek el a MOL, az OMBKE, Kardoskút Község Önkormányzata, az Egri Olajos Hagyományőrzők, az Orosházi Bányászati Üzem Nyugdíjasai illetve az Olajipar Biharnagybajom csoport képviselői.

Az emléktábla avatást követően a művelődési ház hűvösébe invitálták a szervezők a vendégeket, ahol állófogadással kedveskedtek a résztvevőknek. Pohárköszöntőt mondott Homonnay Ádám KT MOL Magyarország vezető.

A nap folytatásaként   szakmai nap kezdődött, amelyet Marton Zsombor KT MOL igazgató nyitott meg. Az előadók között szerepelt többek között dr. Amran Ahmed szenior projekt menedzser, dr. Kiss Balázs kutatási szakértő, dr. Aurer Róbert műanyag recycling szenior szakértő és Farkas Kolos KT termelés, MOL szakmai titkár.

A szakmai napot a levezető elnök id. Ősz Árpád szakmai hozzászólásával és értékelésével zárta le, átadva a szót Kis Bálintnak, aki a rendezvényt következőképpen foglalta össze:

„A szakma vezető szakértői magas színvonalú előadásai és hozzákapcsolódó szakmai párbeszéd a Bányászat Doyenjeinek részvételével méltó emléket állított Hanyecz Ernő okl. olajmérnöknek.

A mai nap bizonyossága annak, hogy fontos a szakma minden szintjének együtt gondolkodása, az operációs szintek bevonása a projektek, innovatív ötletek kidolgozásába. A szakmánk nagyjainak hallgatólagos tudását kérni és használni kell az eredményes munka érdekében.

Tisztelettel köszönöm részvételeteket.

Jó szerencsét!”

A rendezvényt egy kötetlen beszélgetés zárta, ahol a régmúlt és jelen történéseit elevenítették fel a vendégek.

Megszakítás