Befejeződött a XX. Lantos György Emlékverseny


A biliárd versenyen készült fotók a fenti képre kattintva tekinthetőek meg. (Fotók: VP, NB)

Az idén két évtizedes jubileumát ünneplő versenysorozat öt sportágában nyolc település több, mint hetven versenyzője látogatott el Kardoskútra.

A hétvégén két versenynappal zártuk le az idei Lantos György Emlékversenyt. Szombaton kora estig a biliárdosoké volt a művelődési ház. Mórocz Lajos képviselő úr köszöntőjét követően három, öt fős csoportból alakult ki a tovább jutók személye, akik két nyertes játszmáig mérkőztek egymással. A dobogós helyekért szoros volt a verseny, ez is mutatja, hogy igazán jó játékosok jöttek össze. A képzeletbeli dobogón megérdemelten, a résztvevő három település egy-egy játékosa végzett. Örömmel mondhatjuk, hogy a nevezők több mint fele kardoskúti volt. A nap legnagyobb meglepetése az asztalitenisz versenyekről ismert Nyári László és Nagy József, akik először vettek részt az emlékverseny biliárd sportágában is. Az asztaliteniszben az idén az első helyen végzett páros tagjai közül Nagy József a biliárd döntőjében is megmérette magát – nem kis sikerrel.

A biliárd végeredménye:
1. díj Szabados Imre (Mezőhegyes)
2. díj Nagy József (Orosháza)
3. díj Farkas Zoltán (Kardoskút)

A vasárnap délelőtt a malomjátéké volt, amelyben az idén is a felnőttek külön versenyeztek a junioroktól. Visszatekintve az előző évekre, már izgalommal vártuk a Kincses-Sáfrán csatát. Méltó küzdelemben, kis különbséggel maradt le a helyi versenyzőnk az első helyről. A fiatalok között – kicsit nehezítve a dolgukat – két nyertes partiig ment a játszma. A két helyi fiatal mellett egy nagybánhegyesi 9 éves kislány méltán érdemelte ki a kupát.

Malomjáték eredmények:
Felnőttek csoportja:
1. díj: Sáfrán István (Tótkomlós)
2. díj: id. Kincses István (Kardoskút)
3. díj: Németh Nándor (Kardoskút)
Junior csoport:
1. díj: Rajki Márk (Kardoskút)
2. díj: Papp Enikő Jázmin (Nagybánhegyes)
3. díj: Simora János (Kardoskút)

A malom versenyen készült fotók az alábbi képre tekinthetőek meg.

Megszakítás