Ismét a lóerőké lesz a főszerep

rally_2010
További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

A tavalyi évben első ízben megrendezett rally verseny nagy sikerén felbuzdulva Jelinek Zsolt főszervező úgy döntött, hogy az idén ismét megszervezi a versenyt. Az autósport szerelmesei két napon át hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek, hiszen augusztus 13-án Orosházán, majd másnap Kardoskúton folytatódik a versengés.

– A tavalyi év tanuló év volt. Sok hiba becsúszott, illetve voltak olyan események amelyekre nem számoltunk előzetesen – meséli Jelinek Zsolt. – Az idei versenyre való felkészülést jóval korábban megkezdtük, mint tavaly. Előzetesen megkértük a Képviselő-testület engedélyét, akik egyhangúlag támogatták elképzelésünket. Több ponton is módosítottuk a tavalyihoz képest a Kardoskút belterületén vezető pályát. Tettük ezt azért, hogy látványosabbá, és egyben biztonságosabbá tegyük a futamot. A versenyt megelőző napokban több teherautónyi kamiongumit fogunk elhelyezni a település utcáin, azokon a pontokon, ahol ezt a biztonság megköveteli. Változás a tavalyi versenyhez képest, hogy többször fel fogjuk napközben oldani az útzárakat, így szabad mozgást tudunk biztosítani a helyszínek között.

Az idei verseny biztosításához – a tavalyihoz hasonlóan – egy biztonsági céget és a kardoskúti polgárőrséget kértük fel.

terkep_2011_08_14
A verseny hivatalos oldala IDE kattintva érhető el.

Megszakítás