Épül, szépül Kardoskút

felujitas_2010-07_255

Az önkormányzatnál az igazgatási szünet ideje alatt sem állt meg az élet. A művelődési házban tart ügyeletet minden nap egy ügyintéző. Eközben gőzerővel folyik az önkormányzat épületének felújítása. Az új műanyag nyílászárók már a helyükre kerültek, a fűtéskorszerűsítés és belső festési munkák vannak most folyamatban. Következő héten elkezdődhet az épület külső hőszigetelése és festése. Mint minden ekkora horderejű felújításnál, így itt is kerültek előre nem tervezett munkák a felszínre. A kivitelező – Szabó és Társa Bt. – szinte a tégláig lecsiszolta majd újra glettelte az összes helyiséget.

– A falak öregek, salétromosak voltak így muszáj volt az új festésnek alaposan aládolgozni – tudtuk meg Szabó László vállalkozótól.

felujitas_2010-07_257

felujitas_2010-07_258
A közterületeken is megindultak a felújítások, építkezések. Előző ülésén döntött a képviselő-testület, hogy az általános iskola igencsak lestrapált kerítését meg kell újítani. Korábban a művelődési háznál és az óvodánál kialakított kerítés típus fog hamarosan az iskolánál is elkészülni.  Jelenleg a régi drótkerítés lebontása van folyamtban, előkészítve a terepet az új kerítés kialakításához. Ezután szép, egységes képet mutatnak majd  a  község intézményei.

sulikerites_2010_kezdet
Településünk útjairól elmondhatjuk, hogy kivétel nélkül fel lettek újítva az előző években. Ezért az idén – hasonlóan a tavalyi évhez – járdafelújítások vannak soron. A Petőfi utcáról a Rákóczi sorra az iskoláig épül új betonjárda. A Petőfi utcán hiányzó járda is elkészül a gyógyszertár előtti részig. A ligetben térkőből lesz kialakítva a járda.

felujitas_2010-07_254
Az elmúlt hetekben megérkezett Budapestről a jelenleg is működő, 35 éves fogászati széket leváltó korszerű berendezés. A szakemberek a napokban üzemelik be és hamarosan a kardoskúti betegek szolgálatába áll az eszköz.

felujitas_2010-07_252
Ebben az évben is jelentős munkálatok zajlanak a településen, gazdagítva ezzel a közösség vagyonát és szépítve a községet.

Megszakítás