Te kit választanál?

Az előttünk álló hétvége a szavazásról fog szólni. Szavaz az ország, szavaz Kardoskút. Következzék most néhány adat e témakörből:

Kardoskút községben 2010. április 9-én 765 választásra jogosult lakos él. Ebből első szavazó 12 fő. A két szavazási forduló közötti időben egy fő tölti be a 18. életévét és így lesz ő is első szavazó. A községből eddig a pillanatig heten kérték, hogy máshol szavazhassanak. És ketten kérték azt más településről, hogy Kardoskúton szavazhassanak.

A választási bizottság öt főből és kettő fő pártok által delegált személyből fog állni:

Tibáné Hamvasi Zsuzsanna (Választási Bizottság Elnöke)
Mucsi Sándor (Titkár)
Fási Istvánné (Jobbik delegáltja)
Szente Márton László (MSZP delegáltja)
Jámborcsik Gyöngyi
Horváth Gusztáv
Kis Bálint

Választási kérdésekben a választás megkezdéséig a Helyi Választási Iroda vezetőjéhez, dr. Mészáros Erzsébethez illetve helyetteséhez Skorka Pálnéhoz lehet fordulni a 68/429-000-ás telefonszámon. Ha Ön mozgásában gátolt, és emiatt nem tud megjelenni a szavazóhelyiségben, kérheti, hogy a szavazatszámláló bizottság vigye ki Önhöz a mozgóurnát. Mozgóurna csak írásban kérhető! Mozgóurnát a szavazás napja előtt a  helyi választási irodától kérhet. A szavazás napján viszont  a lakóhelye szerinti szavazatszámláló bizottságtól kérhet.

A szavazáskor az alábbi érvényes igazolványok alkalmasak a személyazonosság igazolására:

– a lakcímet tartalmazó személyazonosító igazolvány

vagy

  – személyazonosító igazolvány vagy
– lakcímigazolvány ÉS – útlevél vagy
  – 2001. január 1-jét követően kiállított vezetői engedély
Megszakítás