Vidám télűző farsangolás

További fotókért kérem, kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Videó ITT érhető el.

Vámpír, ufó és királylány mellett többek között Győzikével és  Benkő Dániellel is összefuthattak a farsangra érkező vendégek. Számtalan ötletes jelmezzel vonultak fel az iskolások mellet a bátrabb ovisok is.

És nem csak felvonultak a művelődési ház nagytermében, hanem egy egy rövid kis rímmel be is mutatkoztak a nagyérdeműnek. A zsűrinek természetesen mint mindig, most  nehéz dolga volt. A játékos vetélkedőket követően – az udvaron elégetve a szalmabábut – elűztük a telet.

(VP)

Már régen volt ilyen telünk, mint az idei. Karácsony óta bőven volt lehetőség a tél adta örömöket kihasználni. Nagy szánkózások, hócsaták voltak az iskola udvarán. De egyszer ez a tél is véget ér. Elég volt a ködös, hideg, fagyos napokból a hosszú, sötét éjszakákból.

Jöjjön a tavasz! Ezért rendeztük meg farsangi karneválunkat, hogy a kitavaszodást elősegítsük. Mivel mi kis iskola vagyunk, tudjuk, hogy a tavasz eljövetelének ideje  nem rajtunk múlik. De az rajtunk múlik, hogy a megszokott hétköznapok sorát mókával, játékkal, ötletes jelmezek felvonulásával színesítsük. Adjunk lehetőséget, hogy a bennünk lévő ötlet, szereplési vágy megnyilvánuljon, a közös készülődés, a bál élménye, emléke jó érzésekkel töltsön el mindenkit: diákot, szülőt, tanárt.  A beöltözők nagy száma miatt bál hercegét nem sikerült találni. Így a kijelölt hercegnő bemondóvá változott. A zsűrinek az idén is nehéz dolga volt. Nem volt egyszerű a sok felismerhetetlenből a sok szépből, a sok ötletesből a leget kiválasztani. A lényeg nem is verseny volt, hanem a cselekvő részvétel, a móka, a kacagás.

A  vidám játékokba  is belejöttünk, így a  készletek kimerüléséig zajlottak a küzdelmek, a végén bátrabb anyukák közreműködésével. Ha az idei tél úgy fogy el, ahogyan a fánkok, szendvicsek, üdítők fogytak, akkor nem sokára tavasz lesz. Minden kedves közreműködő (gyerek,  szülő  és az iskolában dolgozó munkatárs)  munkáját, ötletét, energiáját, támogatását, jó indulatát köszönöm.

Verasztó József

Ezúton mondunk köszönetet az Orosháza Város Általános Iskola Pedagógiai Szolgálat Kardoskúti Tagintézmény Vezetőjének, Tanárainak, a Müvelődési Ház Vezetőjének , dolgozóinak akik a  tanulóknak szervezett farsangi ünnepség megszervezésében, levezénylésében munkájukkal, segitségükkel hozzájárultak e feledhetetlen napon.  Külön köszönet illeti a Kardoskúti Önkormányzat Képviselő Testületét az anyagi támogatásért.
Szülői Munkaközösség

Megszakítás