Polgárőrség éves közgyűlése

Az írásos beszámoló ITT érhető el.

A statisztikák szerint megyénk legbékésebb települése 2009-ben Kardoskút volt.

 Rendőrautók sorakoztak a művelődési ház előtt pénteken este. Szerencsére semmi baj nem történt, csak a helyi polgárőrség tartotta éves közgyűlését.  Meghívott vendégként tiszteletét tette Kardoskúton Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Matajsz András elnökhelyettes, Göndös Gábor törzsőrmester az Orosházi Rendőrkapitányság szolgálat parancsnoka, Ács Szabolcs pusztaföldvári és Dankó Zsolt csanádapácai körzeti megbízott.

Ádász Ferenc a Kardoskúti Bűnmegelőzési- és Önvédelmi Egyesület elnöke nyitotta meg a gyűlést. Beszámolójának elején elmondta, hogy a tavalyi évben rekord számot ért el a polgárőrség fennállása óta a 20 fős tagsággal. Vannak mozgások a taglétszámban de bizakodásra ad okot, hogy négyen jelezték felvételi szándékukat az egyesületbe. Az új tagok várhatóan ez év márciusában kérik tényleges felvételüket. Nehéz és program dús év volt a 2009-es. Március 15-től kezdve részt vettünk az OPSZ által meghirdetett fokozott szolgálati ellátásban ami annyit jelent hogy az év minden napján teljesített polgárőr páros szolgálatot a település kül- és belterületén. Kivettük a részünket az éves Nagytakarítási programban, ahol az Orosháza-Tótkomlós közötti közút Kardoskúthoz tartozó szakaszán több, mint négy mázsa szemetet szedtünk össze. Lecseréltük 24 éves LADA NIVA típusú gépjárművünket egy fiatalabb, 8 éves NIVÁRA de sajnos az látszik, hogy csöbörből vödörbe kerültünk vele. Sorra jönnek ki ezen az autón is a hibák amelyek javítása tetemes költséget rónak a költségvetésünkre. A tavalyi évben tagtársaink 42 alkalommal éltek jelzéssel a helyi körzeti megbízott felé. 41 intézkedésnél és 2 előállításnál voltak jelen. Működési bevételeinket köszönhetjük az Országos Parancsnokságnak, a helyi önkormányzatnak, az ZRT-nek, az SZJA felajánlásoknak és Szemenyei Sándor képviselő úrnak. Az évet eredményesnek értékelte és megköszönte mindenki munkáját.

 Gyarmati Sándor megyei elnök köszöntötte ezután a megjelenteket. Szívesen jön bármikor Kardoskútra, mert egy jól szervezett, kitűnő polgárőrséghez látogat. Példaértékű az a munka ami helyben zajlik. Fontosnak tartja a jó kapcsolatot a rendőrség és a polgárőrség között. Beszámolt az ez évi támogatási lehetőségekről és további jó munkát kívánt.

Ramasz Imre Kardoskút polgármestere, a helyi polgárőr egyesület alapító tagja köszönötte ezután a megjelenteket. Elmondta, hogy mint a település polgármestere megköszöni a polgárőrök munkáját. Az a tevékenység amit közösen végzünk az nem egy látványos tevékenység, de érezhető a hatása a közbiztonság területén. Amennyiben az önkormányzat anyagi lehetőségei megengedik, a továbbiakban is számíthat az egyesület a támogatásra. Örömömre szolgál, hogy fiatalabb tagok is vannak a sorainkban. Erőt és egészséget kívánok a további munkához!

 Göndös Gábor szolgálatparancsnok megköszönte a kardoskúti polgárőrök minden egyes szolgálatban töltött percét, hiszen óriási mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a megye legbékésebb települése lehetett Kardoskút. Konzultációk keretében folyamatos az egyeztetés D. Tóth Mátéval aki polgárőr is egyben. A jövőben ha lehet akkor még szorosabb együttműködést kell létrehozni a két szervezet között.
Megszakítás