Az Oncsa-ház ismét kitárta kapuit


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: NB. és VP.)

A Bodrogi család – Verasztó Lajos Kardoskút díszpolgára ötletét követően – meghívta április utolsó szombatjára az egykoron az Oncsa soron lakókat, azok leszármazottait. A meghívásnak közel százan tettek eleget. A programra a településről, illetve messzebbről is érkeztek vendégek. A találkozót a helyi óvodások műsora nyitotta meg, majd Lengyel György polgármester köszöntötte a vendégeket. Ezután a házigazda, Bodrogi József visszatekintőjében megemlékezett az egykoron itt élt családokról, és név szerint felsorolta az egykoron itt lakókat. Közben elkészült a bográcsokban a finom kardoskúti marhapörkölt, amelyet az a Skorka Pál készített, aki maga is a programnak helyet adó házban született. A visszaemlékezést segítette a házigazdák által összegyűjtött korabeli fotókból álló kiállítás, amelyet többen meghatottan szemléltek. A jó hangulathoz elengedhetetlen muzsikaszóról Labozár Antal és Molnár Ernő gondoskodott. Bár az időjárás borús volt, de a találkozás öröme ezt feledtette a résztvevőkkel.
VNB

30 perces videó-összeállítás a programról:

A korabeli fotók megtekintéséhez kérem kattintson a lenti fotóra.

Nyolc gyermek tiszteletére ültettünk fát


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók és videó: VP)

Éppen húsvéthétfőn ünnepeltük a Föld napját, amely időponthoz szervesen kapcsolódik a hagyománnyá vált községi programunk, az életfa ültetés. Nem is ünnepelhetnénk szebben a gyermekszületést, mint az életet jelképező faültetéssel.

Immáron negyedik alkalommal került sor erre, a Kardoskúton született és életvitelszerűen itt lakó újszülött kisgyermekek köszöntésére.

2018-ban nyolc kisbaba születésének örülhettünk, név szerint: Nagy Zalán, Hegedüs Júlia Otília, Kulima Máté Norbert, Lengyel Lujza, Mikló Csongor, Kollár Alíz, Dénes Anna, Geiszt Anna Diána.

Az óvodások műsorát követően Lengyel György polgármester köszöntő szavai következtek, majd egy fiatal tölgyfa elültetésére került sor. A csemetét Hopka Ernőné, kardoskúti lakos ajánlotta fel. A Solt család is ültetett egy fát egy korábban meg nem eredt fa helyére.

Nyitott kapuk az óvodában


A hangszerbemutató további fotóiért kérem kattintson a fenti képre.
(fotók: óvoda)

A közelmúltban két nyilvános eseményen vehettek részt az érdeklődők a Kardoskúti Napköziotthonos Óvodában.

Hangszerbemutató sorozatunkban most a citerával ismerkedtek kicsik és nagyok. A muzsika hangjai egyik óvodásunk nagypapája, Kollár Gábor keze alól szálltak föl, aki Bajáról jött el a kedvünkért. A jól ismert és a kívánságra eljátszott népdalokat, nótákat vidám énekkel kísérték a jelenlévők.

Kézműves foglalkozásaink keretében, nagy érdeklődés mellett, Kürtiné Rácz Anikó óvodapedagógus a papírfonás rejtelmeibe vezette be az egybegyűlteket, megismertetve az alapokkal a saját kezű alkotások kedvelőit.
P.É.


A papírfonás további fotóiért kérem kattintson a fenti képre.
(fotók: óvoda)