Kardoskút szépítéséért


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Perendy Nóra.)

Az EFOP 1.5.3-16-2017-00062 „Humán szolgáltatások fejlesztése a társadalmi felzárkózás érdekében” nevű, településünkön futó pályázat jóvoltából 12 db gömbkőris facsemetét és 60 tő tearózsát ültethettünk el a Petőfi utca elején, illetőleg az Árpád soron. Ehhez a feladathoz a több, mint 20 önkéntes ember lelkes munkájára és a kegyes időjárásra is szükség volt.

A pályázati pénzből szép, egészséges rózsatöveket és 3 éves földlabdás facsemetéket tudtunk vásárolni.

A munka szervezetten zajlott. Nagy segítségünkre volt a Start munkacsoport által előkészített terep, amelyen az előző napokban már tevékenykedtek.

Célunk az volt, hogy a régi rózsasort megújítsuk, emellett növeljük a fásítási területeket, illetve a kiszáradt fák helyét pótoljuk a gömbkőris facsemetékkel, amelyeket már a Kardoskúti Faluszépítő és Turisztikai Egyesület tagjai pár éve folyamatosan fásítanak.  A pályázatunknak köszönhetően ezt is meg tudtuk valósítani.

Nagyon köszönöm minden lelkes, önkéntes segítőmnek, továbbá a Turisztikai Egyesület több tagjának, hogy a szabadidejét áldozta erre a szép és hasznos munkára! Mindenki aktív részese volt ennek a közös tevékenységnek és rengeteg pozitív élményt is kaphattunk általa.

Perendy Nóra, közösségszervező

Megszakítás