Megkezdődtek az építési és felújítási munkálatok

Ez év februárjában felvetődött a falugyűlésen, hogy a Kossuth utcán lévő akácfák állapota már élet- és balesetveszélyes. Március végén az iskola elejétől (Rákóczi sor) az óvodáig ki lett vágva az összes akácfa. A vágás alkalmával beigazolódott a tény, hogy valóban rossz állapotban voltak már a fák törzsei. Szinte kivétel nélkül korhadtak voltak a törzsközepek. Hamarosan fiatal facsemeték kerülnek ültetésre az utcában. Egy darabig biztosan szoknia kell a szemnek az új látványt, de a facsemeték idővel majd átveszik az öreg akácok helyét.

A természet megújulását a művelődési ház konyhája is követi. Hosszú évek után hamarosan megújult belsővel szolgálhat a község lakóinak javára a művelődési ház konyhája. Az idei költségvetés lehetőségei és a képviselők pozitív hozzáállása révén végre szebbé és higiénikusabbá válhat – a községben több rendezvényre is használatos- főzőhelyiség. A régebbi tűzhelyek helyett új, kombinált típusúak állnak ezután a rendelkezésünkre, illetőleg a fali bojler sem okoz nehézséget ezen túl azoknak, akik rendszeresen használják a meleg vizet a konyhai teendők alatt. A munkaeszközök és a konyhai kisgépek felszereltségét is bővítjük egy sikeres pályázat révén. A belső munkálatok után pár hét múlva teljesen megújulva vehetjük majd birtokunkba a konyhát. Szükséges is, hiszen terveink szerint június végén az Ízek Fesztiválját községünkben rendezzük meg másik három településsel közösen, illetve a júliusi Falunap is közeledik. Ezen kívül a nyári családi rendezvényeket a községből többen is az intézményben tartják. A hónap folyamán megkezdődik az egészséges életmódot követő tanfolyamunk is. Ehhez kapcsolódva hívom fel minden korosztályból az érdeklődők figyelmét, hogy hamarosan hirdetve lesz ezekre a díjmentes tanfolyamokra való jelentkezés. Mindenkit várunk, aki ismereteket szeretne szerezni az egészséges étkezési szokások és főzési praktikák terén. Kifejezetten várjuk a magas vérnyomással és koleszterinszinttel küzdők és a cukorbetegek érdeklődését. A kismamák és a fiatal anyukák is praktikus tanácsokkal gazdagodhatnak, ha ellátogatnak a tanfolyamainkra. Reméljük a felújítás után még többen veszik örömmel használatba az igényesebb és komfortosabb konyhát.

A 2005-ben már Pusztaközponton felállított buszmegálló párja kerül felépítésre a napokban. Hamarosan a Tótkomlós irányába utazóknak sem kell tartani az időjárás szeszélyeitől a busz megérkezéséig, hiszen télen – nyáron menedéket nyújt majd a természetbe illeszkedő ízléses, fa szerkezetű megálló.

Megszakítás