Gyereknap, óvodai ballagás, I. pünkösdi szalonnasütés

Egy igen mozgalmas hétvégén vagyunk túl. Pünkösd lévén azt hinné az ember, hogy tavaszias időjárásban töltheti el a három napos ünnepet. Sajnos ez nem így történt. Szakadatlanul esett.

Június 2. péntek. Gyermeknap

Reggel fél 8-kor kezdenek gyülekezni a gyerekek az iskola folyosóján. Az időjárás igencsak beszűkíti a lehetőségeket. Szabad téren semmit nem lehet csinálni, mert bőrig áznának a gyerekek.

Az első játék a rókavadászat volt. A folyosón valamint a tantermekben a tanárok elrejtettek kis papír cetliket, melyeket a gyerekeknek adott időn belül össze kellett gyűjteniük. Minél többet talált valaki, annál nagyobb jutalomra számíthatott a végén, mikor összeszámolták.

Következett a sorverseny a Művelődési Ház nagytermében. Vidám hangulatban követték egymást a versenyszámok, melyeket Pásztor István testnevelő tanár vezetett.

Ezután következett a nap fénypontja Molnár Imre bűvész show-ja. Székkutasról érkezett a gyerekek nagy örömére a bűvész, ki színvonalas előadásába bevonta a gyerekeket. Kártyatrükkökkel, karikával, valamint lufival szórakoztatta a közönségét.

Az iskola termekben folytatódott a gyermeknap. Kézművesek irányításával különböző népi hagyományokat elevenítettek fel a gyerekek, valamint rajzversenyen mérhették össze kreativitásukat a résztvevők. Filmvetítés zárta a gyereknapot.

Június 3. szombat. Óvodai ballagás

A művelődési ház nagyterme szépen lassan megtelt a szülőkkel, rokonokkal, kik büszkén várták a ballagó gyermekek szereplését. Két mesejátékot adtak elő az ovisok kik nemcsak könnyeket, de mosolyt is csaltak a nézők szemébe. A kis csoportosok játékos mondókákkal szórakoztattak, míg nagyobb társaik a színfalak mögött készültek. Nagyon szép műsort adtak elő! A végén leballagtak a színpadról a vendégekhez, kik virágokkal árasztották el őket.

Június 3. szombat kora este Pünkösdi zsírégetés
Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Móra Ferenc Művelődési Ház udvarán a szalonnasütés. Az eső nem kegyelmezett nekünk, végig esett. Szerencsére fedett helyen meg tudtuk gyújtani a tüzet, melyet egyre többen ültünk körbe. Köszönet illeti azokat, kik eme zord idő ellenére is vették a fáradságot és eljöttek, hogy egy kellemes estét eltöltsenek egymás társaságában. Nem is magán a szalonnasütésen volt a hangsúly, hanem hogy egy jó hangulatú beszélgetés alakulhasson ki. Az este végén megegyeztünk, nem hagyjuk, hogy kitoljon velünk az idő, ezért ismét megrendezzük a szalonnasütést, esélyt adva azoknak, kik az időjárás miatt nem jöttek el. Az időpontban még egyeztetünk később.

Fotó galéria IDE kattintva érhető el.

Vélemény, hozzászólás?

Megszakítás