Az eső lett a nap kihívója


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Perendi Nóra)

Kardoskút község egy évtizede folyamatosan benevez a Kihívás napja országos sportnapba. Az idei év az időjárás szempontjából sajnos kedvezőtlennek bizonyult, mivel az éjszakára meghirdetett fáklyás falufutást és a focit a várható rossz időjárási körülmények miatt a biztonság érdekében lemondtuk. A programokat így a szerda reggeli közös torna nyitotta meg a hivatal előtt, ahol az óvodások mellett az önkormányzat dolgozói és falubeli érdeklődők is eljöttek. Török Attila átmozgató tornája után a délelőtti időszak a szabad mozgásos tevékenységeké lett: a gyerekek kosárlabdáztak, fociztak, tollasoztak, trambulinoztak. Ebéd után már több tanuló kapcsolódott be a nap programjaiba. Nem maradhatott el a KIA kisteherautó körbetolása a Március 15-e téren, illetve a kerékpárosokkal körbetekertünk a falu utcáin, de a végére a felhők ismét megjelentek a rendezvény helyszíne felett. A zuhogó eső elől a művelődési házban találtunk menedéket, ahol a szűrővizsgálat mellett a gyerekeket egészségpont, zöldségfaragás és ugrálóvár várt. A nap egyik fontos eseményeként fog emlékezetünkben megmaradni vendégünk, Szentgyörgyi Rómeó többszörös Európa- és Világbajnok aerobic sportoló, aki instrukcióival segítette az érdeklődőket a Kihívás Napja alkalmából az új edzőtermi eszközök átadásán. Varga Pál alpolgármester elmondta átadó beszédében, hogy a képviselő-testület egyhangúlag támogatta az elképzelést, hogy újabb sporteszközökkel és egy új ajtóval gazdagodhasson az idén az edzőterem. Ez a beruházás több, mint fél millió forintos saját erővel valósulhatott meg.


Fotó: Barna László

Az esti programok fő szempontja az volt, hogy a művelődési házban működő helyi sportkörök is bemutatkozhassanak, és ki lehessen próbálni az egyes mozgásformákat az érdeklődőknek. Így közösen aerobikoztunk Kovács Henivel és Szentgyörgyi Rómeóval illetve egészségtornát tartott Nagy Böbe. Az esti fő versenyszámot végül mégiscsak megtartottuk, amely a vizes beton miatt külön nehéznek bizonyult. Az erős ember versenyen a korábbi évek két legjobbja ismét megmérette magát. Az öt indulóból az első három helyezett jutalomként Gyopárosfürdői fürdőbelépőjegynek örülhetett, amely mellett a támogató Gál Gumiszerviz minden versenyzőnek egy-egy pólót ajánlott fel. Az idén a falu legerősebb emberének Jankó Norbert bizonyult, akit a szoros versenyben Őzse Richárd követett, harmadikként pedig a pusztaközponti Lencse János állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A nap folyamán minden résztvevő sorsolási szelvényt kapott, amelyekkel az önkormányzat által felajánlott tárgyjutalmakat nyerhették meg.

A rendezvényt továbbá az EFOP 3.9.2-16-2017-00027. számú pályázat támogatta.

VNB

Megszakítás