Óvodások nyári játszóháza

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is megszervezte a szülők óvodai szervezete a kardoskúti óvodások nyári játszóházát, amely augusztus 23-án szép verőfényes nyári napon nyitotta meg kapuit a művelődési ház nagytermében. A játszóházat Torda Ági óvónő és lánya, Aliz rendezte be saját játékaikkal, és felügyelte azt. Nagy zöld szőnyegen, csodaszép kis játékbirodalmat varázsoltak elő. A kis óvodások tágra nyílt, boldog szemekkel és hatalmas nagy mosollyal jutalmazták őket. A gyerekek kiélvezhették az önfeledt játszás örömét, hiszen nem volt semmi kötelező, mindenki azzal játszott, amihez kedve volt.  Akadt olyan, aki a nagy hernyót lovagolta meg, míg a mások éppen átbújtak benne. A kisautó is nagy sikert aratott, zsúfolásig tele volt a labdás medence, a kis házikó ajtaja, ablaka ki-be csukódott, az egyensúlyozó tölcsér megállás nélkül pörgött, a póni folyton ugrált, a trambulin is mozgásban volt. A kis labdáknak nem csak a medencében, hanem célba dobó versenyen is nagy hasznuk volt.  Az ügyességi játékok megmozgatták az apró kicsi kezeket. Ami a legjobb móka, hogy együtt voltak az ovis társakkal, ott megismerkedhettek az új óvodásokkal is és még utoljára együtt játszottak egy nagyot az idén elballagott gyerekekkel.
Az első két nap egy-egy félórára kimentek a szabad levegőre a helyi játszótér játékait is megmozgatni. A játszóház 8-12 óráig működött hátom napig, szinte teljes létszámmal, az első nap 14, az azt követő napokban 18 kis óvodás látogatta. Az utolsó nap végén nem sok dolga volt Ági néniéknek, hiszen a sok kis óvodás nagy örömmel segített a nagy játékok elköltöztetésében, hogy átadják a helyet az igen mozgalmas művelődési ház következő rendezvényének. Óvodakezdés előtt a három nap alatt összekovácsolódott, együtt játszott a kis csapat. Hamarosan újra találkoznak, hiszen augusztus 29-én az óvoda is megnyitja a kapuit.

Köszönjük a Képviselő-testületnek és a művelődési ház igazgatójának, hogy támogatták, anyagilag hozzájárultak e kis közösség vidámsággal teli napjaihoz.

A Szülők Óvodai Szervezete
nyaritabor_2

Megszakítás