A XX. Fehértó Napja több ezer embert csábított a kardoskúti pusztába


Forrás: vasarhely24.com, Szerző:

A verőfényes szeptemberi napsütésben ezrek gondolták úgy, hogy kilátogatnak a kardoskúti Fehértóhoz, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat. Rengeteg fotón mutatjuk.

Idén immáron huszadik alkalommal került megrendezésre a Fehértó Napja, amelyre minden bizonnyal ezúttal rekord számú érdeklődő volt kíváncsi. Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója és Varga Pál Kardoskút alpolgármesterének ünnepélyes megnyitója után a szakmai-és kulturális programok egyszerre három helyszínen zajlottak. A pusztaközpont udvarán, a színpadon számos népi együttes lépet fel, a színpad szomszédságában pedig gyorsan fogyott a szürkemarha pörkölt és a cigája pörkölt. Az érdeklődök továbbá több kézműves portékája közül választhattak kedvüknek megfelelően.

A Fehértó mellett található kilátóknál sem unatkozhattunk; íjászbemutató, szalmalabirintus, népi játékok várták az érdeklődőket. A szakvezetők által lehetőségünk nyílt megismerni a Fehértó táji, természeti értékeit, távcsövek segítségével a területen található madarakat figyelhettük meg. Ahogy a korábbi években így idén is erre az egyre napra bárki besétálhatott a szikes Fehértó medréhez, ahol máskor legfeljebb engedéllyel lehet tartózkodni. A szervezők ezúttal hét állomásos versengésre biztatták azokat akik nem ijedtek meg a játékos kihívástól.

Perendy Nóra fotói IDE kattintva, Rajki József fotói IDE kattintva tekinthetőek meg.

Megszakítás