Befektetés a jövőnek


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB)

Egy régóta dédelgetett kívánsága vált valóra az ifjúságnak augusztus első péntekén: birtokba vehettük az ifjúsági klubhelyiséget. Még a tavalyi év végén kerestük meg Varga Pál alpolgármestert azzal az ötletünkkel, hogy szeretnénk a „tekepálya” egyik raktárhelyiségéből kialakítani saját magunk egy klubot. Egy helységet, ahová összejöhetünk esténként iskola és munka után. A képviselő-testület minden segítséget megadott nekünk ahhoz, hogy elkezdhessük márciusban a munkát. Első lépésként ki kellett üresíteni a zsúfolásig megtöltött raktárt, majd jöhetett a terem rendbetétele. Hétköznap esténként és hétvégenként önkéntes munkában zajlott a klubhelyiség rendbetétele. Gipsz-kartonoztunk, ajtót és ablakokat festettünk, lecseréltük ledesre a lámpatesteket. Majd elérkezett a várva várt átadó ünnepség, ahol Varga Pál és Mórocz Lajos felajánlásából a meghívott negyven fő egy finom gulyásleves vacsoránál ülhetett a megterített asztalhoz. Ezen alkalomra meghívtuk azokat a segítőket, támogatókat, akik nélkül nem készülhetett volna el ez a terem:

A Képviselő-testület tagjait, akinek köszönjük, hogy láttak bennünk fantáziát és pozitívan álltak ötletünkhöz. Őzse Zoltánt, aki a kivitelezés minden pontját végig segítette önzetlen munkájával. Szabó Lászlót, aki kifestette nekünk a klubot. Gombkötő Lajost, aki kialakított egy mosdóhelységet és vizesblokkot. Halász Istvánt, aki felajánlott közösségünknek egy szép mosogatószekrényt.

Igyekszünk hűek lenni ahhoz a gondolathoz, amelyet Varga Pál köszöntőjében elmondott: ez a terem egy befektetés a jövőnek. Hiszen egy település jövője a fiatalokon, rajtunk múlik. A célunk az, hogy minél tartalmasabb összejövetelekkel tudjuk megtölteni a klubot, erősítsük a fiatalok összetartását. Ehhez nagyban hozzájárul az a 150.000.-Ft. összértékű társasjáték csomag, amelyet a Képviselő-testülettől vehettünk át, az átadó estén.

További terveink vannak a jövőre nézve, ez az első lépés volt egy remélhetőleg hosszú úton.

Őzse Richárd, klubvezető


A fenti képre kattintva megtekinthető a klub kialakításának folyamata.

Megszakítás