Parlagfüves pályázat

Fotó: VP.

Az ÁNTSZ Orosházi, Szarvasi Kistérségi Intézete, valamint a Száraz-ér Társaság Természetkutató és Környezetvédő Egyesület 3 település 3 korosztályának hirdetett alkotói pályázatot.

A pályázaton Tótkomlós, Békéssámson és Kardoskút általános iskolásai (alsó- és felsős kategóriában) illetve felnőtt lakossága vehetett részt. A pályázati felhívást 3 fő témában írták ki:

1., A parlagfű bemutatása, ennek természetromboló és egészséget károsító hatásai

2., Élőhelyek veszélyeztetettsége: víz-, föld-, levegőszennyezések és következményeik bemutatása

3., A Száraz-ér mente természeti és épített értékei, táj, élővilág bemutatása

Mindezen témákban rajzokat, fotókat, írásos ismertetőket vártak a pályáztatók technikai megkötések nélkül.

A másik két településről sok alkotás érkezett be bírálatra. Kardoskútról hatan pályáztunk. Írásos ismertetőt 3-an készítettünk, Kiss Renáta, Őzse Richárd és jómagam a szabadidő kör fiataljai nevében. Rajz kategóriában Őzse Péter és Németh Nándor közösen pályázott, illetve Kiss Zsuzsa egyénileg. Munkáinkat megdicsérték a díjkiosztó ünnepségen, amelyet 2009. szeptember 15-én tartottak a Tótkomlósi Városi Könyvtárban. Nagyon szép könyvjutalmakat vehettünk át Papp Emmától az ÁNTSZ szarvasi főmunkatársától és Gyivicsány Andrástól, a Száraz-ér Társaság elnökétől. Az eredményeinkre büszkék vagyunk: rajzaink két kategóriában I. helyezettek lettek, Kiss Renáta parlagfüvet bemutató munkáját könyvvel jutalmazták. Remélem a fiatalok munkáikkal elgondolkodásra késztették nem csak társaikat, hanem saját magukat is, hogy mennyire fontos a környezetünkre való odafigyelés. A többi település népesebb gyermeksereggel képviseltette magát a pályázaton, de mi kistelepülésként is megmutattuk lehet közösen alkotni és gondolkodni. A munkákból kiállítás is nyílt, ezen a héten megtekinthető Tótkomlóson a könyvtárban.

Megszakítás