Átvették megbízóleveleiket


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VNB.)

Átvették megbízóleveleiket a június 9-i választáson mandátumhoz jutott képviselők és az újra megválasztott polgármester. Jámborcsik Gyöngyi, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a jogerős eredményeket:

Dr. Lipták Péter jegyző szintén gratulált a megválasztottaknak. Ezt követően Varga Pál polgármester köszönte meg a helyi választási bizottság munkáját, kiemelten is a lebonyolítás precízségét.

A megválasztott képviselők októbertől végzik képviselői munkájukat.

VNB

 

Ria Ria Hungária


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: KÉ. CSE. VP. VNB)

41 éve hagyta abba a közös zenélést a neves Hungária együttes, tagjai közül már csak négyen állhattak színpadra azon a koncerten, amelyre hónapokkal ezelőtt megváltottuk a jegyünket.

Autóbusszal indultunk a fővárosba június első szombatján, ahol kulturális kirándulásunk első állomásaként – a Petőfi Kulturális Programnak köszönhetően – egy díjmentes Szépművészeti Múzeumlátogatással kezdtünk. Csoportunknak tárlatvezetést biztosítottak, ahol az egyik csoport az ókori görög- és római művészettel és alkotásokkal ismerkedett, másik felünk pedig a reneszánsz nagymesterek munkáival. Mivel most kevesebb időnk volt nézelődni az esti koncert miatt, megbeszéltük, ide még érdemes lesz visszatérnünk. Utána egy kis sétát tettünk a múzeum környékén, majd a Puskás Aréna felé igyekeztünk. Megérkezve ötvenötezres tömegben ültünk a lelátón, közben igencsak nem mindennapi élményt nyújtott a fergeteges hangulat. Több mint harminc legismertebb dalra járt a lábunk és persze a legendák élőben: Dolly, Fenyő Miki, Szikora Robi és Novai Gábor énekelt a táncosok, a zenekar mellett. Megcsodáltuk a nagyszínpadi koreográfiát, az óriás kivetítők hatalmas képi látványt nyújtottak, ahol az animációk, az arénából felvillantott pillanatképek is megjelentek.  Mindnyájan kikapcsolódtunk a három órás programon, majd kinek-kinek egy kis szusszanás a buszúton, kora hajnalban haza is értünk. Megérte!

VNB

35 éve született meg az emlékmű gondolata


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Őzse Péter)

Az ünnephez méltóan megtelt a feldíszített kardoskúti templom, ahol a történelmi egyházak helyi közösségei és Kardoskút Község Önkormányzata közös szervezésben tartotta meg a Hősök napi megemlékezést.

A templomban Laczki János evangélikus lelkész köszöntötte a résztvevőket, majd közös szolgálatban elkezdődött az ökumenikus Istentisztelet, amelyen Nagy Zoltán református lelkész szavait hallgatták meg az egybegyűltek. Az istentisztelet végén Deák Péter, az orosházi Székács iskola igazgatóhelyettese, a Honvéd Kadét Programról beszélt a résztvevőknek, amelyhez az evangélikus iskola is csatlakozott. Néhány fiatal kadét a MATASZ Orosházi Szervezete képviselőivel együtt díszsort állt a templomkertben folytatódó megemlékezésen. Az ünnepség szónoka Varga Pál polgármester, a II. Világháborús emlékmű mellett visszaemlékezett arra, hogy Gombkötő Mihály éppen 35 évvel ezelőtt vetette fel a templom melletti emlékmű létrehozásának gondolatát. Jövő év tavaszán lesz 35 éve, hogy elkészült. A településvezető beszédében kiemelte, hogy az összetartás és a hit kell, hogy jellemezze életünket. Továbbá, ahogyan a kis gyertyaláng fénye világít, úgy kell nekünk is az áldozatok emléke előtt mécseseinkkel, az emlékezés virágaival fejet hajtani. A Hősök Emléknapját Molnár Zsófia Bernadett kardoskúti fiatal és Őzse Zoltán, a helyi kulturális egyesület elnöke szavalatai színesítették. Az ünnepség koszorúzással folytatódott, ahol a helyi képviselő-testület, az egyházak lelkészei és képviselői illetve a kardoskúti- és orosházi civil szervezetek képviselői tisztelegtek a háborús hősök és áldozatok emléke előtt a temetőben és a Pusztaközponti régi temetőben és az ismeretlen katona sírhelyénél. A templomkertben szeretetvendégségre hívták a vendégeket.

VNB

Megszakítás