Közeledik az ünnep


Fotó: P.E.

A negyedik gyertya lángja is fellobbant a községi adventi koszorún, amelyet Tracsek Oszkár plébános gyújtott meg a hozzánk érkezett Betlehemi lángról. A lángot Patakfalvi János cserkész adta át részünkre. Az ünnepi összejövetelre a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület tagjai verses összeállítással készültek. Ezt követően plébános úr szentírási idézetekkel, majd egy tanító célzatú történettel szemléltette, hogy amit Istennek megfogadunk, azt be is kell tartanunk. Az adventi időszak jó arra, hogy lelkünket megtisztítva Isten kerüljön az első helyre a szívünkben, mert ha így van, akkor tudunk családtagjainkhoz és a körülöttünk lévőkhöz szeretettel viszonyulni. A Megváltó születésével a karácsony az első lépcsőfok ahhoz, hogy Isten szeretetét kinyilvánítsa irántunk, ami a Húsvétban teljesedik ki. A gyertyagyújtás a betlehemi jászol körül kellemes beszélgetésekkel és közös jókívánságokkal zárult – így néhány nappal az ünnep előtt.

VNB

Gyertyagyújtás az öröm vasárnapján


További fotók a fenti képre kattintva érhetőek el. (Fotók: VP.)

A községi gyertyagyújtás alkalmára a kardoskúti kötődésű Pápai Attila evangélikus lelkészt vártuk, aki kedves, szeretetteljes szavakkal üdvözölte a kedvezőtlen időjárás miatt a művelődési ház előcsarnokában összegyűlteket. A bevezető imádság után elmondta, örül annak, hogy az idei évben már ismét együtt lehetünk, és ha nem is felhőtlenül, de közösen várakozhatunk. Jézus születése az első eljövetel volt, napjainkban pedig egyre közelebb kerülünk nem csupán a közelgő karácsonyhoz, hanem az Úr második eljöveteléhez is. Beszéde végén minden jelenlévőnek áldott várakozást illetve jó egészségben, családi körben eltöltött szeretetteljes ünnepet kívánt.

A harmadik gyertyagyújtás alkalmára szeretettel készültek ünnepi műsorukkal a helyi Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub tagjainak verselői. Az összejövetel szeretetvendégséggel és baráti beszélgetésekkel zárult.

VNB

Gyertyagyújtást követően megérkezett a Mikulás


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

A helyi gyermekekből álló fellépők egy szép verses, zenés műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, majd Nagy Zoltán lelkész Isten szavát tolmácsolta a második adventi gyertyagyújtáson. Most sem maradt el a szeretvendégség, ahol is forralt borral, teával, zsíros kenyérrel és kaláccsal kínáltuk a vendégeket.

A gyertyagyújtást követően a nagyterem ajtajai megnyíltak a közel ötven gyermek és szüleik előtt: Andrékóné Katika néni és lánya közreműködésével kézműveskedéssel kezdtük a ráhangolódást a Mikulás érkezésére. Rózsás Viki énekesnő – mint a Mikulás manója – megénekeltette, megmozgatta a gyerekeket.  A Mikulás az idén sem érkezett üres puttonnyal, mert útközben a Magyar Földgáztároló Zrt. munkatársai bőséges édességcsomagokkal látták el, mint már másfél évtizede minden mikuláskor. Azon 15 év alatti gyermekeknek, akik valamilyen ok miatt nem tudtak jelen lenni az ünnepségen, természetesen Mikulás bácsi és segítői házhoz szállították a csomagokat. Vidám közös énekléssel és tánccal fejeződött be az este, ahonnan senki nem távozott üres kézzel.

VNB

Megszakítás