Átadott és folyamatban lévő felújítások


Fotók a felújított óvodáról a fenti képre kattintva. (Fotók: P.É.)

A sikeres műszaki átadás- átvételt követően tizenkilenc gyermek vette birtokba szeptembertől a Magyar Falu pályázaton több, mint húsz millió forintból megújított óvodát. A belső felújítás nem csak esztétikai, hanem energetikai előrelépést is jelentett az intézmény életében: megújult az épület fűtése többek között.


Fotók a felújítást megelőzően…

Az udvaron új játékeszközöknek örülhetnek a gyermekek.

A jövőben is keresni kell a lehetőségét annak, hogy minél több pályázat bevonásával tudjunk fejleszteni. A többi megvalósult – ravatalozó, háziorvosi rendelő, orvosi eszközök – pályázataink közös átadó ünnepségét egy jövő évi rendezvényen szeretnék megtartani.

A napokban elkezdődik az a harminc milliós pályázati megvalósulás kivitelezése, amelyet a művelődési ház belső burkolataira és kiszolgáló épületeire nyertünk.

Az egészségház belső felújításait úgy próbáljuk ütemezni és végrehajtani, hogy a betegek a lehető legkevesebb kellemetlenséget érezzék meg ebből. Erről időben tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Kérem a megértésüket és türelmüket, hiszen ezek a felújítások értünk, a közösségünkért készülnek.

Varga Pá polgármester

56′ hősei előtt tisztelegtünk


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Kocsis Anita, Őzse Zoltán)

A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem – Bibó István szavait fűzte gondolatainak sorába Varga Pál polgármester, a községi megemlékezés résztvevőinek köszöntésekor. Sokszor ünnepeltünk már itt e helyen, akár délelőtti órában is a Hősök emlékműve előtt, de ilyen rendhagyó alkalom nem volt, mint ma, a vírushelyzet idején, amikor maszkot kell hordanunk. A szabadságunkban ily módon korlátozva vagyunk, ám 1956 ősze is rendhagyó volt, melynek emléke máig bennünk él. A polgármester szavai után a kardoskúti fiatalok ünnepi műsorát hallgatták meg az egybegyűltek, majd a település díszpolgára, Barna Imre László gondolatai idézték fel az ’56-os forradalom és szabadságharc történéseit. Az események legfőbb mozzanatait gyermekkori élményeivel és emlékeivel elevenítette fel. Fecskésparton élő családjának sorsát, az egyszerű emberek nehéz mindennapjait, amikor elvették tőlük a búzát és a kenyeret. Beszédében kiemelte, hogy mégsem ezek a szomorú és sajnálatos dolgok és szorongattatások miatt lázadt fel a nép ’56-ban. A magyar nép nem a kevés kenyér, a kicsi fejadag miatt forrongott, hanem inkább a más nemzet ránk nehezedő elnyomását érezte tovább tűrhetetlennek. A községi megemlékezés végén a koszorúzásnál a község vezetői, Csanádapáca polgármestere, a helyi egyesületek képviselői, az evangélikus lelkész és a helyi fiatalok csoportja hajtott fejet 1956 hősei és áldozatai előtt.

VNB

A jövőnek szánva


További fotók a fenti képre kattintva érhetőek el. (Fotók: VNB)

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Kardoskút Község Önkormányzata a Kardoskúti Faluszépítő és Turisztikai Egyesülettel közösen harminc tő amerikai hársfát ültetett el a Petőfi utcán. A pályázatból nem csak a hársfákat, de az ültetéshez szükséges eszközöket: támasztó karókat, mulcsot és még madáretetőt is kapott településünk. Továbbá egy vidékről érkezett erdész szakember is részt vett az ültetésnél, akinek szakmai segítségnyújtása mellett folyt a munka. A jövő évben mindenképpen folytatni szeretnénk a fásítást, akár pályázati forrás, akár önerő bevonása mellett.

Hála az önkéntes segítőknek, akik keze munkájának köszönhetően a lakosságnak, a hozzánk érkező vendégeknek és a  jövő nemzedékének szépítettük a főutcánkat.

Influenza elleni oltóanyag

Minden héten kedden és csütörtökön 10 és 12 óra között, bejelentés nélkül szájmaszkban fel lehet venni az influenza elleni védőoltást az Egészségházban.