Nemzeti Adó-és Vámhivatal tájékoztatója gépjárműadó fizetéssel kapcsolatban

Már SMS-ben is kérhet csekket, aki így szeretné befizetni gépjárműadóját. Az első részlet befizetési határideje 2023. március 15., a másodikáé 2023. szeptember 15.

SMS-ben a 06/30 344-43-04-es telefonszámon kérhető csekk, ha valaki így szeretné befizetni gépjárműadóját. Az SMS-ben a „CSEKK” szó után szóközt kell tenni, majd az adóazonosító jelet kell beírni. A „CSEKK” szó kis-és nagybetűvel is írható.

A szolgáltatást csak olyan magánszemélyek vehetik igénybe, akik pénzforgalmi számla nyitására nem kötelezettek. Egy naptári évben, egy adóazonosító jellel legfeljebb kétszer kérhető ebben a formában csekk, amin kizárólag a 410-es adónemkódú gépjárműadó fizethető be. A benyújtott igényre a NAV két gépjárműadócsekket postáz a bejelentett lakcímre. Ez elsősorban a levelezési cím, ha az nincs bejelentve, akkor a tartózkodási hely, és ha az sincs bejelentve, akkor a lakóhelycímre érkezik a csekk.

Bővebb információ a NAV honlapján olvasható.

Húsz maskarással űztük el a telet


További 400 fotó a fenti képre kattintva érhető el. (Fotók: VP.)

Kiszebáb égestéssel és zenés gyermekműsorral tartottuk meg a községi farsangi mulatságot a hétvégén. A nagyböjt előtti utolsó szombat délutánon a kultúrház nagytermében gyűltek össze kicsik és nagyok. Húsz gyermek is jelmezt öltött, amit az öttagú zsűri egyénileg értékelt. Minden jelmezes oklevelén egyedi jellemzés állt és jutalomként édesség is járt mellé. A kézműves asztaloknál Somlyai Irénke, Kocsis Péterné Marika és Szemenyeiné Libor Rózsika várta különféle farsangi kézműves tevékenységekkel a gyerekeket. Készíthettek kartonból bohócot, farsangi álarcot, a kisebbek színezhettek. Az udvaron zajkeltő eszközökkel és népi rigmus skandálásával igyekeztünk a jó időt becsalni miközben a kiszebábot meggyújtottuk. A gyerekeket a Csigaduó műsora szórakoztatta. A farsang nem múlhat el a versenyek nélkül, amiben Török Attila képviselő és Őzse Zoltán, a kulturális egyesület elnöke segédkezett. A vendégsereg az idén sem maradt éhen, mivel a helyi nyugdíjas klub tagjai sok finom falatot készítettek: a szendvicsek mellett szalagos fánk és csörögefánk is sült a kultúrház konyháján.

Köszönöm mindenkinek az önkéntes munkáját, amivel hozzájárultak a gyerekek farsangjához:

Radnóti Miklós Nyugdíjas Klub tagjai, Somlyai Irénke, Kocsis Péterné Marika és Szemenyeiné Libor Rózsika, Csepregi Éva, Süle Imre, Török Attila és Őzse Zoltán

Ilyen még nem volt, de lesz!


A segítők egy csoportja. Fotó: Őzse Péter

„Mi, Kardoskúton nem tudunk nyugton ülni, mindig csinálunk valami újat!” – kezdte köszöntőjét Varga Pál polgármester a február 11-én megtartott jótékonysági bálon. A bálon, amelyet három civil szervezet karolt fel közösen és bonyolított le nagy sikerrel. A Kardoskút Községért Közalapítvány – Szabóné Miklós Ildikó, Kardoskúti Motoros és Veteránjárművesek Baráti Egyesülete – Gál Mihály és a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület – Őzse Zoltán vezetésével. Ilyen még nem volt – mondták sokan, hiszen a telt házas báli rendezvény vendégeinek asztalára ezúttal svédasztalos kardoskúti disznótoros került, méghozzá bőséggel. A menü, amelyet a civil szervezetek tagjai készítettek helyben már péntek reggeltől: orja leves gazdagon – házi tésztával és zöldségekkel, toros káposzta tejföllel, hurka, kolbász, tepertő, kemencében sült – csülökkel töltött buci, farsangi fánk és kenyérlángos. A talpalávalót már nem először a Mixer zenekar szolgáltatta. A hajnalig tartó, kulturált mulatozás mellett a legfontosabb üzenete az estének a jótékonyság volt. A sorban már a harmadik bál teljes bevétele szolgálja a helyi iskola épületének felújítását, bízva a régi álom megvalósulásában: talán ismét kisdiákok ülhetnek a kardoskúti iskolapadba. A vendégek között köszönthettük mindazokat, akik saját szabad idejüket nem kímélve hétköznap, hétvégén dolgoznak a felújításon. Továbbá a nemrégiben megalakult Kardoskúti Gasztro Pálinka Egyesület tagjaiból többen is részt vettek a bálon, tombola felajánlásuk biztosan örömet szerzett a nyertesnek.
VNB


További fotók a fenti képre kattintva. (Fotók: VP, GM, RJ)

A civil szervezetek mellett több támogató is segítette a bál sikerét:

Gál Mihály és családja – Gál Gumiszervíz, Barakk Bazár
Szuperinfó Orosháza – Czédula Imre
IMCO Consulting Kft. – Pásztor Imre
Fehértó Étterem
Németh Mihály masszőr
id. Németh Mihály bőrdíszműves
Fincsi Büfé – Csáki Rita
Mindig Dekor – Őzse család
Őzse Péter – fotósarok

Nagyon köszönjük a vendégeknek, a téglajegyet és tombolát vásárlóknak, támogatóinknak, hogy ismét egy jelentős összeget, közel 1,5 millió forintot sikerült az iskola felújítására gyűjteni.

Megszakítás