Zenés karácsonyvárás


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Varga Pál)

Idei adventi hétvégéink utolsó összejövetelét a községi karácsonyi ünnepséggel egybekötve tartottuk a művelődési házban, ahol Tracsek Oszkár plébános gyertyagyújtása után zenés műsorral kedveskedett a kardoskúti Bálint Zsuzsa énekművész és a békéscsabai Premier művészeti iskolából három tehetséges tanítványa.  Az örömzenélés mellett igazi koncertélményben volt részünk, amit kicsik és nagyok egyformán élveztek. A karácsonyi közismert zeneszámok mellett feldolgozásokat, egyvelegeket is hallgathattunk tőlük. A műsor után nem maradt el a csillagszórók meggyújtása a község karácsonyfáján a Mennyből az angyal eléneklésével, a közös ajándékozás öröme, a gyerekek mosolya.  Ezután a beszélgetések mellett kézműveskedésre is sor került, mert a Bábika játszóház vezetője, Ujj Éva útmutatásai alapján mutatós, egyszerűen kivitelezhető alkotásokat készíthettek az érdeklődők.

Áldott, szép ünnepet kívánok mindenkinek!
VNB

12 éves hagyomány


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Varga Pál)

2010-óta, – kettő év pandémiás kihagyás után – ismét helyben főztünk tartalmas gulyáslevest minden kardoskúti lakos számára. Már előző napon sokan tüsténkedtek az előkészületekben, hiszen a hús darabolása mellett a zöldségeket és a szükséges eszközöket is elő kellett készíteni ahhoz, hogy szombaton reggel minden gond nélkül nekikezdhessünk a főzésnek. Az idei évben Kardoskút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntése értelmében nagyrészt önerőből szerveztük meg a főzést. A főzők nagyon jó hangulatban, jó szívvel és örömmel készítették az ebédet. Sokszor megemlékezve egy-egy történettel a hirtelen elhunyt korábbi két támogatóról: Szabó Laciról és Bajnóczi Paliról. E két barátunk a kezdetektől szívükön viselték az „Egy tányér kedvesség” elnevezésű, karácsonyi főzést. Nem csak anyagilag támogatták, de aktív résztvevői is voltak mindig a helyi közéletnek, nem csak a karácsonyi főzések alkalmával. Emlékük velünk él. Úgy van értelme annak, amit csinálunk, ha van rá fogadókészség. És végtelen nagy örömmel mondhatjuk el, hogy soha ilyen sokan nem fogadták el a tányér kedvességet, mint az idei főzésen. Váljék mindannyiunk egészségére! Áldott ünnepeket kívánunk!

Támogatóink voltak:
Kardoskút Község Önkormányzata
Csizmadia Pékség
Kardoskúti Főzőcsapat tagjai és az önkéntes segítők

Mórocz Lajos és Stelbaczki Sándor

Az öröm vasárnapján


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: TK)

A harmadik gyertya meggyújtásával folytatódott az adventi hétvégék sorozata. Verses- zenés ünnepi műsorral a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület tagjai örvendeztették meg a résztvevőket. Vendégünk Pápai Attila evangélikus lelkész volt Gyuláról, aki családi-baráti szálakkal fűződik településünkhöz. Több éve visszatér hozzánk ilyentájt, hogy gondolataival ráhangoljon minket az ünnepvárásra. A kedvezőtlen esős időjárás miatt a kultúrház előterében gyűltünk össze, ahol hétről hétre egyre többen részt vesznek alkalmainkon. Az utolsó hétvégén 16 órától a gyertyagyújtás mellett a községi karácsonyi ünnepséget tartjuk a nagyteremben, előtte 15 órától szentmisét tart Tracsek Oszkár plébános.

Mikulásvárás – édes gyermekmosoly az arcokon


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Vidám zenés műsorral várták a kardoskúti gyerekek a Nagyszakállút a minap. A Csiga duó örömzenéjére sokan még táncra is perdültek, az énekszó mellett volt sok taps, hívószó és a végén persze meghallottuk a csengettyűszót. Ez jelezte a Mikulás lépteit a nagyteremben, aki az idén is meglátogatta a jó gyerekeket – mert Kardoskúton csak jó gyerekek élnek! A bátrabbak verseltek, énekeltek, sőt még furulyaszót is hallott a Mikulás. Volt, aki még az ölébe is pattant, közös fotók is készültek, mert a jóságos Mikulást mindenki szereti. Öröm volt látni a ragyogó, ámuldozó gyermekarcokat, a legkisebbek rácsodálkozását a piros ruhás Nagyszakállúra, a nagyobbak várakozását. A megtelt kultúrházat, a varázslatot, amiben mindannyian hiszünk: mert felnőttként titokban mi is várjuk az évenkénti csodát, ami visszavarázsolja egy kicsit bennünk is a boldog gyermekévek hangulatát. Jó volt együtt, ígérjük, jók leszünk a következő esztendőben is!

A gyerekek nevében köszönjük a támogatást a Magyar Földgáztároló Zrt. munkatársainak!

Megszakítás