Felkerült az i-re a pont.


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: KA és VNB)

Kardoskút számára jeles nap 2022. március 29. Az elmúlt két évben, a Magyar Falu Programnak köszönhetően, a község kiemelkedő eredményt ért el a térségben az elnyert források tekintetében. Magyarország hét természeti csodáinak egyikeként és Békés megye gyöngyszemeként számontartott település komoly fejlődési lehetőséghez jutott: nyolc pályázati célra több mint 100 millió forint forrást nyert, hogy az ott élők komfortérzetét, a település élhetőségét növelni tudják. A projektek túlnyomó többsége elkészült, melyeket kedden adtak át.

A BEOL.HU (CS.I.) cikke IDE kattintva olvasható el.
A HIR6 cikke (Lipták Judit) IDE kattintva olvasható el.

Ünnepi megemlékezés: szabadon, a szabadban


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Kasza Hajnalka)

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján fiatalok és idősebbek együtt emlékeztek a település központjában, a Március 15-e téren. Az emlékmű előtt elsőként a helyi ifjúság műsorát hallgatták meg az emlékezők, amelyet a Kardoskút Községért címmel kitüntetett Nagyné Szöllősi Teréz ünnepi beszéde követett. A községi megemlékezésen a résztvevők koszorúzással és mécsesek elhelyezésével tisztelegtek a hősök és áldozatok emléke előtt. További részleteket a Kardoskúti Hírmondó következő számában olvashatnak.

VNB

Álláslehetőség: kirendeltség-vezető (jegyzői megbízott)

A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal Kardoskúti Kirendeltség kirendeltség-vezető (jegyzői megbízott) munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:

határozott idejű GYES-GYED-en lévő helyettesítése –ig tartó közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege:
Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama:
A vezetői megbízás határozott időre,
GYES-GYED-en lévő helyettesítése-ig szól.

A munkavégzés helye:
Békés megye, 5945 Kardoskút, Március 15. tér 3.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:
A Csanádapácai Közös Önkormányzati Hivatal Kardoskúti Kirendeltségének a vezetése. A jegyző hatáskörébe utalt államigazgatási hatósági és egyéb hatósági ügyek.

Az irányítása alá tartozó személyek száma: 2

BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT.

Gondosóra program

Magyarország kormánya által biztosított program a 65 év feletti, otthonában élő, magyar állampolgárok biztonságát és szeretteinkről való gondoskodást biztosíthatjuk a közvetlen környezet bevonásával úgy, hogy a formális szociális ellátórendszert (háziorvosok, szakszolgálatok, családsegítők, önkormányzatok stb.) nem szükséges igénybe venni.

A Gondosóra program részeként megvalósuló szolgáltatás és a jelzőeszköz ingyenes, és Magyarország minden településén hozzáférhető a hét minden napján és órájában.
A szolgáltatással segítjük a generációk közötti szakadékok áthidalását, a törődésen keresztül a mélyebb emberi kapcsolatok kialakítását.
A regisztrációban a művelődési házban segítségre vagyunk az érdeklődőknek!

Kardoskúti fogorvosi rendelő közleménye

Kedves Betegek!

Magyarország Kormánya visszavonta a 469/2021-es kormányrendeletét, melynek értelmében a fogászati alapellátás csak védettségi igazolvány, vagy negatív PCR birtokában vehető igénybe. 2022. március 7-től a betegellátás a megszokott módon folytatódik.

Bejelentkezni a 06-20/245 1930 telefonszámon tudnak.

Köszönettel: Dr. Tóth Máté

Megszakítás