December a meglepetések, az ajándékozás hónapja

További fotók a gulyásleves főzésről a fotóra kattintva érhető el. (Fotók: KH, VP.)

Községünkben is számos program várta a gyerekeket, családokat az év utolsó heteiben. Mikulásváró programunkat a megyei könyvtár és az önkormányzati EFOP pályázat által támogatott gyermekműsor és Csordás Tibor énekes színesítette. A hagyományoknak megfelelően a Mikulás sem érkezett üres zsákkal a gyerekekhez.  Ezúton köszönjük meg az idén is a Magyar Földgáztározó Zrt. önzetlen felajánlását, hiszen a gyerekek és az óvodások örömmel vették kézbe a tartalmas édességcsomagot. Az adventi időszak vasárnap délutánjain közös gyertyagyújtásokat szerveztünk, ahol a negyven-ötven résztvevő mindig jóízű baráti beszélgetésekkel zárták a programot. Harmadik vasárnap tartottuk a községi karácsonyi ünnepséget, ahol Liszi Melinda színművésznő és párja műsorát követően Pápai Attila lelkész adventi gondolaival, a csillagszórók fényeinél közös énekléssel a karácsonyfa körül ünnepeltünk. A fára a kreatív kör és az önkéntesek szebbnél szebb díszeket készítettek közösen. Köszönjük szépen Bánki-Horváth Gabriellának a községnek felajánlott gyönyörű ezüstfenyőt. A nagy méretű fenyő kivágását díjmentesen vállalta Lászik Róbert vállalkozó, az NKM áramszolgáltató és az Oros-com Kft. pedig díjmentesen segített az útban lévő vezetékek eltávolításában, majd visszaállításában. A karácsonyi ünnepségen a kézműveskedés sem maradt el, többünk saját díszeket készített otthonra és a barátoknak. Hagyományos szeretetteljes meghívás a lakosság részére a karácsony előtti gulyásleves főzés is, ahol számos helyi magánszemély és támogató jóvoltából ízletes ebédet készítettünk öt nagy üstben. Az idén mézeskalácsokkal is sikerült meglepnünk a lakosságot, amiket önkénteseink szívből és örömmel sütöttek meg erre az alkalomra. Az évet mulatozással búcsúztatjuk, a szilveszteri programon telt házas lesz a művelődési ház.
VNB.


A Mikulás ünnepség fotói a fenti képre kattintva érhetőek el.  Fotók: PN.


A második gyertyagyújtás fotói a fenti képre kattintva érhetőek el. (Fotók: PN.)


A községi karácsonyi ünnepség fotói a fenti képre kattintva tekinthetőek meg. (Fotók: PN.)

A gulyásleves főzéséhez anyagilag vagy alapanyagokkal hozzájárultak:

Bajnóczi Pál, Bánfi Lászlóné, Barna László, Binecz János és családja, Csizmadia Pékség, Orosháza., Csiki Erzsébet, Fánczi István, Felföldi László, Gál József, id. Lantos János, ifj. Rajki József, Jámborcsik József, Jankó Erzsébet, Kábelkontroll Kft., Kapuné Sin Anikó, Kocsis Péter, Laurovics István, Móga Lászlóné, Mórocz Lajos, Nagyné Szöllősi Teréz, Őzse Zoltán, Panyik Ferenc, Papp István, Patócs Éva, Pintér Erzsébet, Ramaszné Tóth Ibolya, Simon János, Süle Antal, Szabó László, Tibáné Hamvasi Zsuzsanna, Varga Pál és további több mint húsz segítő…

Betlehemi jászol és déli harangszó az idei adventtől


További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: PE.)

Advent első hétvégéjén megszólalhatott a déli harangszó Kardoskút templomának tornyában, amely ezután minden nap megkondul. Az automatizálást Stelbaczki Sándor díjmentesen elvégezte, Varga Pál polgármester vállalta fel a fenntartáshoz kapcsolódó áramdíj éves költségét.

Az adventi gyertyagyújtás közösségi alkalmát hét éve a parkban tartjuk, ahol polgármesteri köszöntővel vette kezdetét a programsorozat. Varga Pál a testület nevében köszöntötte a lakosokat, akik szép számmal eljöttek a község szívébe – fejezte ki örömét a település vezetője.  A közeledő ünnepre készülve jólesik egy kicsit kiszakadni a mindennapokból és elcsendesedni – az otthon, a család  mellett közösségben is készülni lélekben a karácsonyra. Az ünnep lényegét közelebb hozza számunkra a most elkészült betlehemi jászol is, amelyet Andrékóné Katika szorgalmazott. A megvalósításhoz az önkormányzat a jászol elkészítésének alapanyagához és a kis szobrok költségéhez járult hozzá. Az elkészítést Őzse Zoltánnal és Andrékó Pálnéval közösen vállaltuk – mondta el a polgármester.  A gyertyagyújtás ünnepsége már a kihelyezett betlehemi jászol mellett zajlott, ahol a Fekete Zita kirendeltségvezető által összeállított műsort az önkormányzat és intézményeinek dolgozói nagy örömmel tolmácsolták. A műsor után Nagy Zoltán református lelkész Isten hozzánk intézett adventi gondolatait osztotta meg, majd énekszó kíséretében meggyújtotta az első gyertyalángot. A baráti, családias hangulatú összejövetel jóleső beszélgetéseknek, gondolatcseréknek adott lehetőséget a forró tea, kalács mellett.