Az időjárás nem kedvez a munkálatoknak

Még falunap előtt elkészül a tető

 Elkezdődtek a kardoskúti önkormányzat épületének felújítási munkálatai. Korábban a képviselő-testület pályázatot írt ki az épület rekonstrukciójára. A pályázók közül a Szabó és Társa Bt. – helyi vállalkozás – adta a legkedvezőbb árajánlatot, így ők kapták a megbízást.
Ramasz Imre polgármester: régóta vártunk egy olyan pályázatra, amelynek keretein belül elvégezhetnénk az épületen szükséges munkákat. Sajnos hiába vártunk ez idáig, nem írtak ki számunkra kedvező lehetőséget. Kész tervekkel rendelkezünk a művelődési ház és az önkormányzat energetikai megújításához, de mivel ezen beruházások által megtakarított energia költség nem érte el a pályázat által megszabott értéket, így nem adhattuk be azt a pályázatot. Nem volt halogatható tovább az önkormányzat épületének felújítása, így pályázati pénz bevonása nélkül, önerőből valósítjuk ezt meg. A nyílászárók nagyon rossz állapotban vannak. A fűtésrendszer elavult, gazdaságtalan. A felújítás során külső hőszigetelést kap az épület. Az összes nyílászárót műanyagra cseréljük és modern, energiatakarékos gázkazán is beépítésre kerül, illetve megújul a fűtésrendszer. Ezen intézkedéseknek köszönhetően jelentős közüzemi díjcsökkenést várunk. A munkálatok elvégzésére igen szűkös időkeret áll rendelkezésre a kivitelezőnek, hiszen nagyjából 2 hete lesz a belső munkákra. Ezt az is indokolja, hogy falunapon nem szeretnénk, ha építési terület zavarná a szórakozni vágyókat.

–  Szabó László vállalkozó: az időjárás nem vett bennünket a kegyeibe. Sajnos jelentősen megnehezítette a dolgunkat a sok eső. A hivatal belső munkáit sem tudjuk megkezdeni még, hiszen ügyfélfogadás van. Ehhez csak a falunap után kezdődő igazgatási szünetben tudunk hozzákezdeni. Próbálunk előre dolgozni és azokat a munkákat elvégezni, amiket tudunk.  A sok nehézség ellenére jól haladunk és remélem, tartani tudjuk a határidőket.

Még a nyári időszakban elkészül a gyógyszertár épületének felújítása illetve az iskola, az önkormányzat és a művelődési ház tér felőli része is új kerítést kap.
Megszakítás